Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Η Επανάσταση του 1821.


Α. Η επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

-Στις 22 Φεβρουαρίου 1821 ο Αλ. Υψηλάντης πέρασε τον Προύθο σημαίνοντας την έναρξη του αγώνα. Στο Ιάσιο ο Υψηλάντης κήρυξε επίσημα την επανάσταση και ο Γεωργάκης Ολύμπιος έσπευσε να ενωθεί μαζί του (26 Φεβρουαρίου). Στον έρανο που επακολούθησε συγκεντρώθηκε ποσό ενός εκατομμυρίου γροσίων, ενώ ο Καντακουζηνός ανέλαβε την αρχηγία του Ιερού Λόχου, που τον αποτέλεσαν 500 νέοι σπουδαστές.

Σε έκτακτη συνεδρίαση καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00΄στο Δημαρχείο Καλαμπακίου.


                                                                                Καλαμπάκι 23 Μαρτίου 2017                         

                                                                                                     Αριθ. Πρωτ.:  3294

ΠΡΟΣ:    Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως Πίνακας Αποδεκτών)


ΘΕΜΑ:  Έκτακτη συνεδρίαση,  πρόσκληση   προς  τα   τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη του Προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου  και  των μελών της Οικονομικής  Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Σερρών ένας 39-χρονος μαζί με την ανήλικη κόρη του η οποία κατ΄εντολή του, προσποιούμενη την πελάτισσα σε κοσμηματοπωλείο στις Σέρρες, κατάφερε να αφαιρέσει χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.


Τα κλοπιμαία τα παρέλαβε ο 39χρονος που ανέμενε σε κοντινό σημείο και στη συνέχεια τα μεταπούλησε.

-Η άμεση κινητοποίηση και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού και της ανήλικης κόρης του, για κλοπή χρυσαφικών μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλείο στις Σέρρες.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στην Διομήδεια-Ξάνθης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.


-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, μια διάρρηξη επιχείρησης και μία απόπειρα διάρρηξης καταστήματος, που διαπράχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 24-3-2017, στο νομό Ξάνθης.

Ενισχύσεις σε καινοτόμα γεωργικά προϊόντα και νέες τεχνολογίες.


-Ευκαιρίες για δημιουργικούς αγρότες, με πρωτότυπες ιδέες, δίνουν οι νέες προκηρύξεις για τις δράσεις στον τομέα της μεταποίησης. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει έτοιμο όλο το σχέδιο με τις λεπτομέρειες για την ενίσχυση των επενδύσεων στη μεταποίηση, στην εμπορία και στην ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Αφού δημιούργησε «ψεύτικο προφίλ» ένας 30-χρονος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το χρησιμοποίησε ζητώντας χρήματα από διαδικτυακή φίλη της παθούσης.


-Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συνελήφθησαν στην Ξάνθη ένας 60-χρονος και μία 35-χρονη για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.


-Συνελήφθησαν χθες (22-3-2017) το πρωί, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 60χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.

Έτσι αποσπούν τα στοιχεία τραπεζικών καρτών - Πώς θα προστατευτείτε από τις απάτες στα ΑΤΜ.


-Πληθαίνουν καθημερινά οι απάτες που στήνουν σε ATM τραπεζών επιτήδειοι, οι οποίοι με διάφορους τρόπους καταφέρνουν με πολλούς τρόπους να αποσπούν τις κάρτες ή τα στοιχεία των καρτών από ανυποψίαστους πολίτες και να κάνουν μετά αναλήψεις και συναλλαγές.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Τεχνολογία αιχμής για... γεωργία ακριβείας.


Ο συνδυασμός των συστημάτων GPS και GIS αλλά και της τηλεπισκόπησης επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση και ερμηνεία της παραλλακτικότητας των χωραφιών. Η χρησιμοποίηση του τρακτέρ με τους κατάλληλους αισθητήρες μέτρησης των χαρακτηριστικών του χωραφιού (υγρασία, ηλεκτρική αγωγιμότητα, γονιμότητα, αποδοτικότητα κ.λπ.), του κινητού για την από μακριά εντολή επέμβασης, όπως και του υπολογιστή, δίνουν τη δυνατότητα διαφοροποιημένης επέμβασης στο χωράφι με λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
-Το παραδοσιακό σύστημα γεωργίας που εφαρμόζεται στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου αφορά την ενιαία και ομοιόμορφη άσκηση των γεωργικών εργασιών, κατανέμοντας ομοιόμορφα τα λιπάσματα, τα ζιζανιοκτόνα, τα φυτοφάρμακα αλλά και το αρδευτικό νερό στο αγροτεμάχιο που καλλιεργείται.

Διαδικασία υπολογισμού εισφορών και συντάξεων για τους αγρότες.


Οι συνταξιούχοι (πριν από τις 12/5/2016) με αγροτικά εισοδήματα δεν κινδυνεύουν με μείωση της σύνταξης κατά 60%.

-Στις 12.05.16 ψηφίστηκε ο ν.4387 ο οποίος αλλάζει τελείως το ασφαλιστικό τοπίο για μισθωτούς και συνταξιούχους και όχι μόνο. 

-Σχεδόν ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, με αποτέλεσμα μία γενικότερη αναταραχή και ανασφάλεια. Οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι είναι οι κατηγορίες με τον μεγαλύτερο προβληματισμό, με τους πρώτους να αισθάνονται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την σύνταξή τους.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη σπείρας διαρρηκτών που δρούσε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ενεργώντας τις νυκτερινές πάντα ώρες και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, παραβίαζαν τις κατοικίες, τη στιγμή που οι ένοικοί τους κοιμόταν.
Η συνολική λεία τους που περιλάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
Στην κατοχή τους, αλλά και στις οικίες τους, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της που ενέχονται σε συνολικά 39 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια.

Συνελήφθησαν ένας 25-χρονος και μία 27-χρονη για διάρρηξη και κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από επιχείρηση στις Σέρρες.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται και οι 3 συνεργοί τους
Αφαίρεσαν εμπορεύματα που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται στις 7.000 ευρώ
Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
-Η άμεση κινητοποίηση των περιπολούντων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, οδήγησε στον εντοπισμό και την αυτόφωρη σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη και κλοπή από επιχείρηση στις Σέρρες.

Δελτίο Τύπου του του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας σχετικά με την ενέργεια του Δημάρχου Δοξάτου, να μηνύσει πέντε υπαλλήλους του Δήμου Δοξάτου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                   Δράμα, 20 Μαρτίου 2017
              ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ                                         Αριθ.Πρωτ: 20

   Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Δοξάτου ξαναχτύπησε!
-Αυτή τη φορά με μηνύσεις κατά 5 συναδέλφων (3 Διευθυντών και 2 Τμηματαρχών) με κατηγορίες… για διατάραξη οικιακής ειρήνης!!! Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια πράξη που αναδεικνύει τις τραμπούκικες εκφοβιστικές μεθόδους με τις οποίες έχει επιλέξει ο Δήμαρχος να ασκεί διοίκηση.

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων για τους αγρότες-παραγωγούς και με απλό ενοικιαστήριο.

Αρκεί το απλό ενοικιαστήριο με θεώρηση για τα γνήσια των υπογραφών, στην περίπτωση που το ετήσιο μίσθωμα είναι μέχρι το ποσό των 960 ευρώ.
-Ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ηλεκτρονικό μέσω Τaxisnet ή απλό με θεώρηση για τα γνήσια των υπογραφών (όταν το ετήσιο μίσθωμα είναι μέχρι 960 ευρώ), στο οποίο θα αναγράφονται οι ΑΦΜ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή απαραίτητα, καθώς και το είδος δικαιωμάτων και η χρονική περίοδος μίσθωσης είναι απαραίτητο να προσκομίσουν οι παραγωγοί στις πύλες ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, στην περίπτωση ενοικίασης αγροτεμαχίων για καλλιέργεια αροτραίων ή σταβλικών εγκαταστάσεων.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Aπατεώνες στο διαδίκτυο με αποστολή e-mail προέτρεπαν χρήστες να ακολουθήσουν διαφόρους συνδέσμους (links) με στόχο την αλίευση προσωπικών δεδομένων usernam και password στις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες Τραπεζών e-bankikg.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για απόπειρα απάτης με υπολογιστή κατά συρροή.

Πώς μπορείτε να πάρετε ως 25.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

-Τέλος Απριλίου αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που θα επιδοτεί έως 70% την ενεργειακή ανακαίνιση κατοικιών. Το πρόγραμμα θα προσφέρει επίσης και άτοκο δάνειο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Η λίστα με τις ενεργειακές αναβαθμίσεις της κατοικίας των ενδιαφερομένων θα αφορά αλλαγές κουφωμάτων, καυστήρα και θερμομόνωση αλλά και άλλες παρεμβάσεις σε κατοικίες με στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Σε λίγες ώρες σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου υποδεχόμαστε την Άνοιξη.

Στις 12:29 η εαρινή ισημερία
-Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 12:29 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει εαρινή ισημερία. Θα αρχίσει έτσι και επίσημα η 'Ανοιξη του 2017 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Στα θρανία 10.000 νέοι αγρότες στο πλαίσιο προγράμματος κατάρτισης.

Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται σε αξιολόγηση τόσο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος όσο και κατά την ολοκλήρωση αυτού, ενώ η παρουσία και η συμμετοχή, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος της κατάρτισης, είναι υποχρεωτικές.
-Περισσότεροι από 10.000 νέοι αγρότες θα καθίσουν στα θρανία, στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης για να αποκτήσουν βεβαίωση-πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων διάρκειας 150 ωρών που απαιτούνται για την πληρωμή των δόσεων του πριμ.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου κατεμήνυσε 5 υπαλλήλους τού Δήμου για Διατάραξη οικιακής ειρήνης.

-Ο Δήμαρχος Δοξάτου κ.Δαλακάκης μετέβη την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στο Αστυν.Τμήμα Δοξάτου και υπέβαλλε μήνυση κατά πέντε (5) υπαλλήλων του Δήμου για Διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Με την συνδρομή των Υπηρεσιών Ασφαλείας Δράμας-Σερρών και Θεσ/νίκης, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

-Σε έρευνες οικιών που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης άνω των (400) γραμμαρίων, ποσότητες και βλαστοί κάνναβης, πιστόλι, φυσίγγια και χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (80.000) ευρώ.
-Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά (10) μέλη της, μεταξύ των οποίων και οι δύο «εγκέφαλοι» της οργάνωσης.
-Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα της 21-ης αγωνιστικής Α΄Ερασιτεχνικής κατηγορίας Ε.Π.Σ.Δράμας – Α.Ε.Καλαμπακίου – Α.Ο.Πανδραμαϊκός 2 - 0

-Νικηφόρα τελείωσε το απόγευμά της σήμερα η Α.Ε.Καλαμπακίου στο γήπεδό της με την ομάδα του Α.Ο.Πανδραμαϊκού όπου το σκόρ διαμορφώθηκε στο 2 – 0. Τα γκόλ για την Α.Ε.Καλαμπακίου πέτυχαν ο Καλαϊτζίδης στο 43΄και ο Τζιβανάκης με πέναλτυ στο 77΄. Μετά τα τελικά αποτελέσματα της  21-ης αγωνιστικής ο Μ.Αλέξανδρος Ξηροποτάμου παραμένει στην 1-η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 54 βαθμούς, ενώ η Α.Ε.Καλαμπακίου με 44 βαθμούς βρίσκεται στην 3-η θέση.

Συνελήφθη 19χρονος Αλγερινός ο οποίος επιχείρησε να προμηθεύσει κρατούμενο στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Δράμας με ναρκωτικά.

-Συνελήφθη, χθες (17-3-2017) το απόγευμα, στο Παρανέστι Δράμας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Tοποθέτηση «Barcode» στο κρέας, επισήμανση προέλευσης στο γάλα.

-Φρένο στις ελληνοποιήσεις κρέατος αγνώστου προελεύσεως και τις αθρόες εισαγωγές φθηνού γάλακτος που βαφτίζεται ελληνικό, παραπλανώντας τους καταναλωτές, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με τοποθέτηση «barcode» στα ζώα και με ταμειακές μηχανές στα κρεοπωλεία, οι οποίες θα εκδίδουν αποδείξεις με όλα τα… στοιχεία ταυτότητας του σφαγίου, ενώ παράλληλα θεσπίζεται η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Συνελήφθη στην Δράμα 52-χρονος ραδιοπειρατής.

-Συνελήφθη προχθές (16-3-2017) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών.

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 23χρονος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Συνελήφθησαν στην Δράμα τέσσερα (4) νεαρά άτομα για διακεκριμένες κλοπές σε επιχειρήσεις και παρεκκλήσια στην πόλη της Δράμας.

Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα από επιχειρήσεις και παρεκκλήσια στην πόλη της Δράμας
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 3 άτομα κατηγορούμενα για το ίδιο αδίκημα.
-Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και τις έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εννέα (9) κλοπές από επιχειρήσεις και παρεκκλήσια, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 3-10-2016 έως 14-3-2017, στην πόλη της Δράμας.

«Εμφύλιος» για τσίπουρο και ούζο.

-Στην περιοχή του Τυρνάβου, που έχει συνδεθεί ιστορικά με την παραγωγή τσίπουρου στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, χιλιάδες αμπελουργοί και αποσταγματοποιοί αγωνιούν για την επόμενη μέρα του προϊόντος, αλλά και της αμπελοκαλλιέργειας συνολικά.

Ποιοί μπορούν να προμηθευτούν «φθηνά» καυσόξυλα από τα δασαρχεία.

-Τις τιμές και τους όρους διάθεσης καυσόξυλων για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων καθορίζει με απόφαση του το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην απόφαση καθορίζονται μειωμένες τιμές για συνταξιούχους, ανέργους και πολύτεκνους.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Σοβαρό επεισόδιο με μαχαιρώματα στην Ν.Μπάφρα-Σερρών.

-Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα http://tromaktiko.blogspot.gr, στην Ν.Μπάφρα-Σερρών ένας 22-χρονος για άγνωστους λόγους τραυμάτισε με μαχαίρι την 56-χρονη θεία του η οποία είναι Αξ/κός του Στρατού, και στην συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι.

Πόλεμος δηλώσεων στον Δήμο Δοξάτου μεταξύ Δημάρχου και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου.

-Τοπικοί Σύμβουλοι του Δ.Δ. Δοξάτου απαντούν σε φυλλάδιο του Δημάρχου που «μοιράστηκε στα καφενεία»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τοπικών Συμβούλων του Δημοτικού Διαμερίσματος Δοξάτου αναφορικά με ενημερωτικό φυλλάδιο του Δημάρχου που μοιράστηκε στα καφενεία.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στην Κομοτηνή για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε επιχειρήσεις, σχολείο και Ιερούς Ναούς.

-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, είκοσι δύο (22) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σχολείο και Ιερούς Ναούς, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 3-2-2017 έως 13-3-2017, στην πόλη της Κομοτηνής.

Όλες οι προκηρύξεις για 1.000 προσλήψεις ΟΒΑ σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία.

-Εκδόθηκαν τέσσερις προκηρύξεις για τις 1.000 προσλήψεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) από τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι αιτήσεις ξεκινούν άμεσα και η προθεσμία λήγει στις 27 Μαρτίου 2017.

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Έκδοση εγχειριδίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με οδηγίες υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες.

-Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής βάσης και των πυλών για την υποβολή των δηλώσεων αναμένεται εντός της ημέρας (Τετάρτης 15 Μαρτίου), εφόσον υλοποιηθεί η σχετική δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα το σύστημα παραμένει κλειστό.

Συνελήφθη 44χρονος στις Σέρρες στο σπίτι του οποίου βρέθηκε μαρμάρινη κεφαλή που χρονολογείται τον 2ο με 1ο αιώνα π.Χ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ακόμα ατόμων οι οποίοι έχοντας τον ρόλο του μεσάζοντα αναζητούσαν υποψήφιους αγοραστές.
-Ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας μαρμάρινη κεφαλή του 2ου με 1ου αιώνα π.Χ. βρέθηκε στο σπίτι 44χρονου ημεδαπού σε περιοχή των Σερρών, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών.

Πρεμιέρα σήμερα για τους αγρότες η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2017 του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Σήμερα Τετάρτη ανοίγει η διαδικασία και ξεκινάει σταδιακά για την εφετινή χρονιά η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ (βασική ενίσχυση, πρασίνισμα) για το 2017.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Έρχεται τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ το χρόνο για χιλιάδες αγρότες και αλιείς!

-Τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ το χρόνο θα πληρώνουν από το 2020 και μετά χιλιάδες αγρότες που εντάχθηκαν στον κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σύλληψη 21χρονου στην Καβάλα για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν 23 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA και 105 δισκία Ε cstasy.
-Συνελήφθη χθες (13-3-2017) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών.

Έρχεται παράταση για τις εισφορές των αγροτών στον Ε.Φ.Κ.Α.

-Παράταση έως τον Σεπτέμβριο ή έως το τέλος του έτους, επιδιώκει να δώσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στους αγρότες, για την καταβολή των εισφορών β’ εξαμήνου 2016. Οι εισφορές αυτές πρόκειται να βεβαιωθούν κανονικά, στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και επρόκειτο να καταβληθούν έως το τέλος Ιουνίου.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν στις Σέρρες 3 ανήλικοι για κλοπές και διαρρήξεις οικιών.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και πολλά χρυσαφικά την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
-Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας, οδήγησαν στην σύλληψη 3 ανηλίκων ημεδαπών που ενέχονται σε κλοπές και διαρρήξεις οικιών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες.

Συνελήφθη 41χρονος Bούλγαρος μέλος σπείρας, που τηλεφωνούσαν κυρίως σε ηλικιωμένους και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

-Τα μέλη της σπείρας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, την 11-3-2017, κατάφεραν να αποσπάσουν από 84χρονη ημεδαπή στη Δράμα, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
-Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκε 1 περίπτωση απάτης και 15 απόπειρες απάτης, στη Δράμα και την Καβάλα.
-Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 290.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Αναβολή κατά 2 χρόνια στα πρόστιμα από τις παράνομες επιδοτήσεις.

-Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε στην υποχρέωση της χώρας να επιστρέψει στην Ευρωπαική Ένωση, κοινοτικά κονδύλια από παράνομες επιδοτήσεις.

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Τα αποτελέσματα της 20-ης αγωνιστικής Α΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Δράμας – Α.Ε.Κυργίων – Α.Ε.Καλαμπακίου 0 – 6


-Με σκόρ αλά Μπαρτσελώνα νίκησε η Α.Ε.Καλαμπακίου σήμερα το απόγευμα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε.Κυργίων. Το παιχνίδι έληξε με σκόρ 0 – 6 υπέρ της ομάδας του Καλαμπακίου. Τα γκόλ σημείωσαν ο Αραμπατζής με τέσσερα (4) γκόλ στο 22΄, 27΄, 49΄, και 53΄, ο Λεϊλόγλου στο 73΄και Μαυροβασίλης στο 75΄. Μετά τα τελικά αποτελέσματα της 20-ης αγωνιστικής στην 1—η θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Μ.Αλέξανδρος Ξηροποτάμου με 51 βαθμούς, ενώ η Α.Ε.Καλαμπακίου με 41 βαθμούς βρίσκεται στην 3-η θέση.

Συνελήφθησαν δύο άτομα 34 -ετών γιατί διενεργούσαν συστηματικά απάτες μέσω της δημοσίευσης απατηλών αγγελιών πώλησης αγαθών στο διαδίκτυο.


Εξιχνιάστηκαν συνολικά (37) περιπτώσεις απατών με προκληθείσα ζημία (37.340,00) ευρώ, ενώ διερευνώνται ακόμη (37) απατηλές συναλλαγές συνολικού ύψους (25.840,00) ευρώ.

-Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, μέσω της δημοσίευσης απατηλών αγγελιών πώλησης αγαθών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

«Φέρτε πίσω 3 δισ. επιδοτήσεις» για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις.


«Λυπητερή» ύψους 3 δισ. ευρώ στέλνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πρόστιμα, όπως αποκάλυψε ο επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν. Μάλιστα, το 1,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδί - Σε ισχύ η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.


-Πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ θα επιβάλει η Ελληνική Αστυνομία σε όποιον καπνίζει τσιγάρο, είτε ακόμη και ηλεκτρονικό τσιγάρο στο αυτοκίνητο, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός η όχι, στην περίπτωση που επιβαίνουν στο όχημα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ημερίδα με θέμα «Κρίση και Αλληλεγγύη» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.30΄στο Κ.Α.Π.Η. Καλαμπακίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     

Ημερίδα με θέμα : «Κρίση και Αλληλεγγύη».

-Στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ (Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) και των παράλληλων δράσεων (Συνοδευτικές – Υποστηρικτικές Υπηρεσίες 2016-2017) την Τετάρτη 15 Μαρτίου  2017 και ώρα 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Καλαμπακίου ομιλία με θέμα: «Κρίση και Αλληλεγγύη»  με ομιλητές:

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων ΣΟΧ 1/2016 ΝΠΔΔ στον Δήμο Δοξάτου.


-O Δήμος Δοξάτου ανακοινώνει τα αποτελέσματα ΣΟΧ 1/2016 ΝΠΔΔ όπως στους παρακάτω συνδέσμους:

Εκτέλεση προϋπολογισμού Εξόδων 2017 και Εσόδων Φεβρουαρίου 2017 του Δήμου Δοξάτου.


-Ο Δήμος Δοξάτου προέβη σήμερα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του http://doxato.gr στην δημοσίευση των πινάκων εκτέλεσης προϋπολογισμού Εξόδων 2017 και Εσόδων Φεβρουαρίου 2017.

-Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αναλυτικά:

Με την μέθοδο της αναρρίχησης τρία (3) άτομα ηλικίας 39, 27 και 17 ετών στις Σέρρες, προέβαιναν σε διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια.


Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.

-Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 15 κλοπών και 2 απόπειρες κλοπών από σπίτια στις Σέρρες. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ηλικίας 39, 27 και 17 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Διευκρινίσεις από ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης.


Πότε δεν δίνεται – τι συμβαίνει με την θεμελίωση δικαιώματος.

-Σε διευκρινίσεις για περιπτώσεις χορήγησης προσωρινής σύνταξης προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

-Σε έγγραφο του ΕΦΚΑ επισημαίνεται ότι προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής σύνταξης για όλες τις κατηγορίες συνταξιοδότησης.