Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Αναδρομική αύξηση 50% στο επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2016-17 για τους κατοίκους εννέα νομών.


-Από 97,50 έως 312,50 ευρώ θα εισπράξουν το αργότερο μέχρι αύριο οι κάτοικοι των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας και των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας Ζαγοράς-Μουρεσίου του νομού Μαγνησίας, που ήταν δικαιούχοι επιδομάτων θέρμανσης κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

-Αναλυτικοί πίνακες με ενδεικτικά παραδείγματα - Τι προβλέπει απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, αναλυτικοί πίνακες.

-Την αναδρομική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που χορηγήθηκε για την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017 σε όσους δικαιούχους κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας και των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας και Ζαγοράς-Μουρεσίου του νομού Μαγνησίας αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

-Τα επιπλέον ποσά επιδόματος θέρμανσης που προκύπτουν από την αναδρομική αυτή αύξηση θα χορηγηθούν στους συγκεκριμένους δικαιούχους το αργότερο μέχρι αύριο!

-Σύμφωνα, ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1215/2017 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το επίδομα που καταβλήθηκε για την προηγούμενη περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης σε δικαιούχους της Α’ Κλιματικής Γεωγραφικής Ζώνης αυξάνεται αναδρομικά κατά 50%, από 0,25 σε 0,375 ευρώ ανά λίτρο αγορασθέντος πετρελαίου.

-Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας και των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας και Ζαγοράς-Μουρεσίου του νομού Μαγνησίας οι οποίοι έλαβαν επίδομα θέρμανσης για την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017 θα εισπράξουν επιπλέον ποσά που θα ανέρχονται στο 50% των ήδη εισπραχθέντων επιδομάτων!

-Όπως προκύπτει από αναλυτικό πίνακα που παραθέτουμε, τα επιπλέον ποσά επιδόματος θέρμανσης που θα εισπράξουν οι παραπάνω δικαιούχοι, ως αναδρομική αύξηση 50%, κυμαίνονται για τη συντριπτική πλειονότητα από 93,75 έως 312,50 ευρώ, δεδομένου ότι τα ποσά που εισέπραξαν αρχικά κυμαίνονταν από 182,50 έως 625 ευρώ.

-Η καταβολή των επιπλέον ποσών θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή της απόφασης αυτής έχει εκτιμηθεί σε 15 εκατ. ευρώ και αναμένεται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.


Πηγή:https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/188052/anadromiki-ayksisi-50-sto-epidoma-thermansis-tis-periodou-2016-17-gia-tous-katoikous-ennea-nomon

Δεν υπάρχουν σχόλια: