Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας η οποία διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στη Θεσ/νίκη, Καβάλα, Κοζάνη και Ιωάννινα.


-Οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι είτε υπαλλήλους της ΔΕΗ είτε λογιστές ή φίλους συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά

-Διαπιστώθηκε ότι σε τουλάχιστον (9) περιπτώσεις έκνομων ενεργειών στη Βόρεια Ελλάδα, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις (60.000) ευρώ΄΄

-Μετρητά και κοσμήματα αποσπούσε από ηλικιωμένους συμμορία απατεώνων, η οποία δρούσε τον τελευταίο τουλάχιστον ενάμιση χρόνο σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

-Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη μελών της συμμορίας και την ταυτοποίηση των συνεργών τους.
-Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες (01-11-2017) στην περιοχή της Ημαθίας, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους 39 και 23 ετών είχε σχηματισθεί δικογραφία για εγκληματική ομάδα, απάτες και κλοπές.
-Ειδικότερα, οι ανωτέρω εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους είτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, προφασιζόμενοι ότι υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε ως λογιστές ή φίλοι συγγενικών τους προσώπων, για τους οποίους υφίσταται οφειλή στην εφορία ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, αξιώνοντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.
-Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβησαν τουλάχιστον, από τον Ιούλιο του 2016, σε (9) περιπτώσεις έκνομων ενεργειών σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ιωαννίνων και Κοζάνης, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος (34.110) ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στα (25.400) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.








 


Δεν υπάρχουν σχόλια: