Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Υπ΄αριθ.62 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 62

Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Καλαμπακίου

Αλήθειες, Λογική και …

Στις 24-10-2017 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου με μοναδικό θέμα: «Παραχώρηση δωρεάν και κατά πλήρες δικαίωμα χρήσης για ανέγερση σχολικού κτιρίου στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. του οικοπέδου με αριθμ. 2Α του Ο.Τ. 2 εμβαδού, όπως αναγράφεται στον τίτλο ιδιοκτησίας, για την ανέγερση Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμπακίου».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από μαθητές και γονείς.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, αφού κατηγόρησε τους πάντες, - εκτός της «αφεντιάς» του - ζήτησε να υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Επίσης ανέφερε ότι μας «χαρίζουν τον γάιδαρο και εμείς τον κοιτάμε στα δόντια»! Έπαιρνε το λόγο συνεχώς μετά από κάθε ομιλητή, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. διέκοπτε συνεχώς κάθε ομιλητή, ωστόσο δεν έκανε το ίδιο και με τους «υμνητές», τους ολίγους δηλαδή, οι οποίοι πολλάκις έφταναν σε σημείο να κάνουν και υποδείξεις προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Ζήτησε τελικώς να ψηφίσουμε την πρότασή του περί παραχώρησης του οικοπέδου στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., με σκοπό την ανέγερση νέου σχολείου.

Επικοινώνησε κατά την διάρκεια του Δ.Σ. με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, για να μας τονίσουν ότι, εφόσον  κάνουμε πρόταση και προλάβουμε τελικώς τις προθεσμίες και δεν μας προλάβουν «άλλοι», υπάρχουν χρήματα στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. για το νέο σχολείο. Επίσης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναγάγει σε Εθνικό συμφέρον το ζήτημα της ανέγερσης του νέου σχολείου. Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του τηλεφώνησε για το σχολείο και ότι το όλο ζήτημα το έχει αναγάγει σε εθνικό θέμα!

            Τι δεν είπε:

Ότι εδώ και 2 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για το θέμα, παρά μόνο εμμένει στο χτίσιμο του νέου σχολείου (αφού ενδιάμεσα ήθελε να μετατρέψει  το νέο Δημαρχείο στο καλαμπάκι, σε σχολείο!).

 Έλεγε πριν 18 μήνες ότι τον περασμένο χειμώνα θα χτίζεται το νέο κτίριο αλλά ακόμα περιμένουμε…

Ότι εφόσον έχει δημιουργήσει ταμείο στο Δήμο 4.000.000 € (ψευδώς), γιατί δεν χτίζει μόνος του το σχολείο των ονείρων του;

Το νέο κτίριο, όταν και εάν ανεγερθεί,  θα έχει εμβαδόν περίπου 1500 m2, ενώ το παλαιό κτίριο έχει 2.000 m2.

To παλαιό κτίριο χωρούσε και χωράει Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο μαζί.

Το νέο κτίριο χωράει μόνον το Γυμνάσιο ή μόνον το Γενικό Λύκειο.

¨Εθνικό θέμα¨ ανακηρύχτηκε από την τότε κυβέρνηση ο Τ.Α.Ρ. Κανένα κόμα κανένας εθνικός και θεσμικός φορέας δεν τόλμησε να εναντιωθεί στη διέλευση του Τ.Α.Ρ. παρά μόνο εκφράστηκαν και ισχυρές αντιρρήσεις για τα σημεία διέλευσης του.

Τι λέγαμε και τι λέμε:

Η χώρα μας έχει τεράστια οικονομικά και δημογραφικά προβλήματα. Για τα οικονομικά δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, για το δημογραφικό όμως πρόβλημα του Δήμου Δοξάτου αρκεί να σας πούμε ότι από το 2010 έως το 2017 «χάθηκαν» πάνω από 120 μαθητές και ,από τα 4 Γυμνάσια του Δήμου Δοξάτου. Είναι προτιμότερο να κατασκευαστεί ένα νέο μικρότερο κτίριο που δεν χωρά δύο σχολεία ή να επισκευαστεί ένα παλαιό που μπορεί να συστεγάσει δύο, με κόστος τουλάχιστον λιγότερο από το μισό; Στη βάση ποιων αξιών πρέπει να φιμώνουμε τους δημοτικούς συμβούλους και να τους «σέρνουμε» σε ομόφωνες αποφάσεις;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

Ποια ανάγκη αλήθεια μας οδηγεί, κε. Δήμαρχε, να σπαταλήσουμε χρήματα που, ούτως ή άλλως, δε μας περισσεύουν για να χτίσουμε νέο, μικρότερο κτίριο που δεν θα μπορεί να στεγάσει και τα δύο σχολεία μαζί;

Αν ενδεχομένως υπάρξει ανάγκη σε κάποια άλλη περιοχή της πατρίδας μας για κάτι άλλο, δε μας ενδιαφέρει; Να σας θυμίσω ότι το μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων (Φιλίππου και Μεγάλου Αλέξανδρου) ήταν ακριβώς η ένωση των πόλεων-κρατών σε ένα κράτος/έθνος.

Στη βάση ποιων αναγκών επικαλείστε, κε. Δήμαρχε, τους Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Όλοι αυτοί υπηρετούν το Καλαμπάκι και μόνον; Όταν μάλιστα αρκετούς από αυτούς (βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχη) τους έχετε προσάψει διάφορα κατά καιρούς;

Γνωρίζετε άραγε ότι κάλλιστα όλα τα σχολεία του δήμου μας μπορούν να στεγαστούν στα ήδη υπάρχοντα κτίρια;

Ποιος λογικός άνθρωπος δε θα επισκεύαζε υπάρχον κτίριο που καλύπτει τις ανάγκες και θα «έκτιζε» νέο μικρότερο με πολύ περισσότερα χρήματα και μάλιστα με άγνωστο χρονοδιάγραμμα;

Ενδεχομένως να ανοίγετε το δρόμο, σκόπιμα ή μη, για την ένωση των δύο Γενικών Λυκείων  Δοξάτου και Καλαμπακίου σε ένα με έδρα το Δοξάτο.



Καλαμπάκι, 1-11-2017                                                                     

                                                                       Για την

                                                                              “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

                                                                        Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

                                                                     Επικεφαλής




Δεν υπάρχουν σχόλια: