Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία στη Ε.Ο. (ύψος Ν.Περάμου-Καβάλας) – 35-χρονος Πακιστανός συνελήφθη διότι μεταφέροντας με όχημα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ λαθρομετανάστες κατέπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 4 εκ των επιβαινόντων, τον τραυματισμό των υπολοίπων και του διακινητή.


-Χθες (28 Νοεμβρίου 2017) το βράδυ στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος Άγιου Σίλα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο όπως πρόεκυψε επέβαιναν οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες, με οδηγό 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, διακινητή, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και συνέχισε την πορεία του, επιχειρώντας να διαφύγει.

-Στη συνέχεια, εισήλθε στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και στο ύψος του οικισμού της Νέας Περάμου, όταν ο οδηγός επιχείρησε να ακινητοποιήσει το όχημα σε παρακείμενο χωμάτινο έρεισμα, προφανώς για να διαφύγει, αυτό κατέπεσε σε γκρεμό.

-Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός τεσσάρων διακινούμενων, ο τραυματισμός των υπολοίπων τεσσάρων και του διακινητή, ο οποίος και συνελήφθη.

-Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

-Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: