Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τρία (3) άτομα ηλικίας 60, 52 και 39 ετών είναι οι δράστες κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών μεγάλης αξίας από οικία 76-χρονης στην Καβάλα.


-Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών μεγάλης αξίας από οικία στην Καβάλα, που είχε διαπραχθεί την 19-7-2017.

-Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση δύο ημεδαπών, ηλικίας 60 και 52 ετών και ενός 39χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

-Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 76χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία την 19-7-2017, ενώ απουσίαζε από την οικία της, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

-Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την κλοπή διέπραξαν από κοινού οι δύο δράστες, ηλικίας 52 και 39 ετών, ενώ ο 60χρονος, σύνοικος της 76χρονης, ο οποίος είχε οργανώσει την κλοπή, παρείχε σε αυτούς την απαραίτητη συνδρομή για την τέλεσή της.

-Συγκεκριμένα ο 60χρονος, σε προγενέστερο χρόνο, παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στους άλλους δύο δράστες και τους ενημέρωσε για την επικείμενη απουσία της 76χρονης και του ιδίου, καθώς και για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου, όπου η παθούσα εναποθέτει τα χρήματα και τα χρυσαφικά της.

-Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών, ηλικίας 52 και 39 ετών, στο νομό Πέλλας και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 76χρονη.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: