Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι στην Ε.Ο Κομοτηνής οι οποίοι μετέφεραν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα 16,5 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

-Συνελήφθησαν προχθες (31-8-2017) το απόγευμα, στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 62 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν, από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

-Συγκεκριμένα, ο 42χρονος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 62χρονος, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία, 8 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16.450 γραμμαρίων. Στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων, καθώς και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 2 ναρκωτικά δισκία, 280 λέβα Βουλγαρίας, 360 ελβετικά φράγκα και 4 κινητά τηλέφωνα.

-Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: