Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Βροχή χρυσάφι η χθεσινοβραδυνή για τον κάμπο του Καλαμπακίου!


-Με ολονύκτια βροχή σε σιγανούς χειμερινούς ρυθμούς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η χθεσινή νύχτα στο Καλαμπάκι και στην ευρύτερη περιοχή… μία βροχή χρυσάφι για όλους τους αγρότες που μετά από μία περίοδο παρατεταμένης ανομβρίας που συσσώρευσε μεγάλα προβλήματα για την άρδευση των καλλιεργειών, απάλλαξε τους αγρότες και από το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, και φυσικά από την σωματική και ψυχική κατάπτωση για το πότισμα των χωραφιών.

-Ήδη από ότι λέγεται στα καφενεία του Καλαμπακίου με αυτή την βροχή έκλεισε ο κύκλος των ποτισμάτων για ορισμένες καλλιέργειες όπως του αραβόσιτου και του ηλιόσπορου, και πιθανόν να χρειασθεί τουλάχιστον ακόμη ένα πότισμα για την φετινή περίοδο.

-Μικρές ζημιές στην Καβάλα και τη Δράμα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε χθες το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις δύο περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

-Στην πόλη της Δράμας, η ισχυρή βροχόπτωση, σε συνδυασμό με τη χαλαζόπτωση που προκλήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές του κέντρου, ενώ με πολύ μεγάλη δυσκολία γίνονταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

-Από νωρίς το πρωί, συνεργεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας επισκέπτονται πληγείσες από το χαλάζι αγροτικές περιοχές, ώστε να διαπιστωθεί από κοντά το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν.

-Στην Καβάλα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πλημμύρισαν πολλά φρεάτια, ενώ υπήρχαν και πτώσεις δέντρων μέσα στο κέντρο της πόλης. Λόγω της βροχόπτωσης, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ορισμένες συνοικίες της πόλης.

-Επίσης, το φεριμπόουτ, που χθες το βράδυ εκτελούσε το τελευταίο δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου Θάσου – Καβάλας, λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή και την καταιγίδα που επικρατούσε, παρέμεινε για τριάντα λεπτά εκτός λιμανιού, περιμένοντας να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στους επιβαίνοντες σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: