Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη στο Νομό Καβάλας κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 33χρονος , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 12 λαθρομετανάστες.


-Συνελήφθη σήμερα (2-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

-Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

-Στον κόμβο Άσπρων Χωμάτων Καβάλας, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’. Εκεί, στην προσπάθεια του να διαφύγει προσέκρουσε σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

-Ακολούθως το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης όπου ο 33χρονος το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε παρακείμενη δασώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

-Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

-Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς και της αντίστασης, καθόσον από την πρόσκρουση, υπέστη υλικές ζημιές ένα υπηρεσιακό όχημα καθώς επίσης ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

-Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

-Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: