Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης δύο Πακιστανοί , οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 7 λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

-Συνελήφθησαν χθες (6-5-2017) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

-Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

-Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο 27χρονος εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Βαφέικων Ξάνθης. Εκεί, ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 30χρονο συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή, κινούμενοι σε αγροτική περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

-Σε έλεγχο που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

-Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον οι δύο διακινητές αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ενώ για τον 27χρονο, επιπλέον παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

-Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 1 κινητό τηλέφωνο.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: