Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αφού έκλεψαν ψηφιακές ηλεκτρονικές συσκευές, προέβησαν στη συνέχεια σε καταχώρηση αυτών σε αγγελία πώλησης σε ιστοσελίδα δημοπρασιών.


Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος (3) ημεδαπών, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος (3) ημεδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, μέσω διαδικτύου.

-Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης είχε καταχωρήσει σε ιστοσελίδα δημοπρασιών και αγοραπωλησιών, αγγελία πώλησης ψηφιακών – ηλεκτρονικών συσκευών που είχαν κλαπεί από την οικία του.

-Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και μετά από ανάλυση των δεδομένων - στοιχείων της υπόθεσης και επικοινωνίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των (3) ημεδαπών στην υπόθεση.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, σε περιοχή της Αθήνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατείχαν τις επίμαχες ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες διέθεσαν περαιτέρω σε άγνωστους χρήστες του διαδικτύου.

-Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: