Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.


-Συνελήφθη ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) ομοεθνείς του

-Εξιχνιάσθηκαν τρείς (3) απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και ενοίκου κατοικίας, εννέα (9) ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι (36) διαρρήξεις, επτά (7) περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο (2) υπεξαιρέσεις οχημάτων

-Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων,ένα (1) πολεμικό τυφέκιο, τρία (3) πιστόλια, το χρηματικό ποσό των -11.340- ευρώ και των -1.100- δολλαρίων καθώς και ποσότητες ναρκωτικών

-Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ (18) οχήματα

-Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το -1.000.000- ευρώ

-Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

-Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 10-4-2017 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, τρείς (3) ομοεθνείς του, ηλικίας 25 και 26 ετών, καθώς και ένας 28χρονος ο οποίος τυγχάνει δραπέτης από κατάστημα κράτησης.

-Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων ληστειών και κλοπών, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απόδρασης κρατουμένου καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

-Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τον Απρίλιο του 2016, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση έχοντας ως σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών.

-Ειδικότερα, διατηρώντας διαφορετική σύσταση κάθε φορά, αλλά πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 28χρονου δραπέτη, διέπερατταν, βραδινές κυρίως ώρες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

-Ως προς τον τρόπο δράσης, κινούμενοι με κλεμμένα οχήματα αρχικά εντόπιζαν τις υποψήφιες οικίες και στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε έπειτα από παραβίαση τους. Στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι βρίσκονταν εντός, με την απειλή των όπλων τους, τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων και των χρηματοκιβωτίων τους. -Επιπλέον, εξωτερικά των οικιών, παρέμενε κάποιο από τα μέλη ως τσιλιαδόρος ώστε να επιτηρεί και να ενημερώνει.

-Χαρακτηριστικό της δράσης του ήταν το γεγονός, ότι κινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα ενώ κατά την διάρκεια της διαφυγής τους αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών και στις περιπτώσεις που τα εντόπιζαν στον εξωτερικό χώρο, τα αφαιρούσαν και αυτά. Ακολούθως, τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αστυνομικές Αρχές ενώ όσα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους (κυρίως ευρύχωρα οχήματα, μεγάλου κυβισμού) τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδίου τύπου και χρώματος. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις όπου εντοπίζονταν τα οχήματα κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, τότε είτε προέβαιναν σε αλλαγή των πινακίδων είτε τα εγκατέλειπαν αφότου εξασφάλιζαν την απομάκρυνση του γενετικού υλικού τους.

-Επίσης, κατά την διάρκεια της διαφυγής τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη τους από τους Αστυνομικούς, δεν δίσταζαν να βάλλουν σε βάρος τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Συγκεκριμένα :

-Την 30-4-2016 στην Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.

-Την 15-8-2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

-Την 10-11-2016 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

-Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κοσμημάτων

Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο

Τρία (3) πιστόλια

Το χρηματικό ποσό των -11.340- ευρώ και των -1.100- δολλαρίων

Μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Πλήθος κινητών τηλεφώνων

Πλήθος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας

Είδη ένδυσης

-Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρείς (3) απόπειρες ανθρωποκτονίας, εννέα (9) ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι (36) διαρρήξεις, επτά (7) περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο (2) υπεξαιρέσεις οχημάτων.

-Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοχτώ (18) οχήματα.

Περαιτέρω, εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το ποσό του -1.000.000- ευρώ.

-Επισημαίνεται ότι, τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης διέφυγαν στην Αλβανία και για τον λόγο αυτό έχουν κινηθεί οι διαδικασίες έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

-Επιπρόσθετα σε βάρος του 28χρονου εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή ενώ για τον 26χρονο εκρεμμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία.

-Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.






Δεν υπάρχουν σχόλια: