Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν 6 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα.


-Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 74,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 136,5 ναρκωτικά δισκία, 19 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
-Ο ένας από τους δράστες κατηγορείται επίσης για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

-Συνελήφθησαν χθες (25-4-2017), στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τη Δράμα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 55, 41, 38, 34, 30 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση.



-Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε δύο οικίες, όπου διαμένει, εντόπισαν:

 12 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους, 66,5 γραμμαρίων

 μισό ναρκωτικό δισκίο

 19 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 2 κινητά τηλέφωνα



-Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 115 ναρκωτικά δισκία και μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

-Σημειώνεται ότι σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις. 

-Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι κατείχε 19 ναρκωτικά δισκία και μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

-Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στη Δράμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ο 38χρονος, διότι προ επικείμενου ελέγχου απέρριψε στο έδαφος μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

-Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα, στη Δράμα, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι, τον εντόπισαν να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

-Τέλος, στην έκτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι κατείχε 2 ναρκωτικά δισκία και μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα λευκής άγνωστης ουσίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

 74,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 136,5 ναρκωτικά δισκία

 19 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 μικροποσότητα λευκής άγνωστης ουσίας

 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

-Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Ασφάλειας Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: