Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πρό των πυλών νέο πρόγραμμα Ο.Α.Ε.Δ. για επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών σε δήμους.


-Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τον ΟΑΕΔ.

-Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρούν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

-Συγκεκριμένα για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει:

-Να είναι άνεργοι επί τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

-Να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.
-Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

-Να μην είναι ανάπηροι σε ποσοστό άνω του 67% κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση.

-Παράλληλα, θα πρέπει ο χρόνος που τους υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ημερών εργασίας για τη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος λόγω γήρατος στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να μην υπερβαίνει τα πέντε χρόνια ή τα 1.500 ημερομίσθια.

-Για την υπαγωγή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι εκτός από την αίτηση θα κληθούν να καταθέσουν βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι και θεωρημένο από τον ΟΑΕΔ αντίγραφο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.

-Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει σημαντικά ανέργους που βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εύρεση εργασίας.

Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/151490/oaed-pro-ton-pylon-neo-programma-gia-epidotoymenes-proslipseis-se-dimous

Δεν υπάρχουν σχόλια: