Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε ομοεθνείς τους λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκε 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

-Συνελήφθησαν χθες (22-4-2017) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 42 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

-Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

-Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος διοδίων Ιάσμου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο 33χρονος οδηγός του οχήματος παρέμεινε σε αυτό, ενώ ο 42χρονος συνοδηγός αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε παρακείμενο αγρό, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

-Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

-Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 33χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

-Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: