Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Η πληρωμή Μαρτίου και οι 45.000 επιπλέον δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).


-Την εβδομάδα από 24 έως 28 Απριλίου προτίθεται το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει το επίδομα για τον μήνα Μάρτιο στους δικαιούχους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

-Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίθηκε μεταφορά πίστωσης ποσού 40.945.782 ευρώ για την καταβολή Απριλίου στους δικαιούχους του ΚΕΑ.

-Πρόκειται για την δεύτερη καταβολή του ΚΕΑ, καθώς η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου. Σε σχέση με ένα μήνα πριν, τον Απρίλιο έχουν προστεθεί άλλοι 45.100 δικαιούχοι.
-Απομένει να ξεκαθαρίσει η οριστική ημερομηνία καταβολής, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, προγραμματίζουν να την πραγματοποιήσουν τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μήνα.

-Με την επόμενη πληρωμή θα πιστωθούν τα χρήματα όσοι έχουν κάνει αίτηση και έχουν εγκριθεί μέχρι και το τέλος Μαρτίου ενώ τα μισά χρήματα- εφόσον ξεπερνούν τα 100 ευρώ- θα πιστωθούν στις προπληρωμένες κάρτες.

-Όπως είναι γνωστό κάποιοι που έκαναν αίτηση τον Μάρτιο 2017, δεν πληρώνονται τον ίδιο μήνα αφού οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αυτό έχει να κάνει με τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, την προετοιμασία και μεταφορά προς τις τράπεζες των αρχείων πληρωμών και τις διαδικασίες στις τράπεζες που τηρούνται οι λογαριασμοί και εκδίδονται οι κάρτες.

-Τα πιο συνηθισμένα λάθη στις αιτήσεις που στερούν το επίδομα :

- Λάθος IBAN

- Δεν υπήρχε ο δικαιούχος του ΚΕΑ στο δηλωμένο λογαριασμό

- Δεν υπήρχε το σωστό ΑΦΜ του δικαιούχου στο δηλωμένο λογαριασμό.

- Όσοι δικαιούχοι του ΚΕΑ επικοινωνούν με τα help desk του υπουργείου και της ΗΔΙΚΑ, ενημερώθηκαν σχετικά και έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες που τηρούν το λογαριασμό τους για τη διόρθωση ή την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

-Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

-Την διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας, στην οποία θα γίνεται η πίστωση ενός μέρους του ποσού που θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), γνωστοποίησε νωρίτερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

-Ανά τράπεζα θα ισχύουν τα ακόλουθα:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

-Η κάρτα αποστέλλεται απενεργοποιημένη στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο, με απλό ταχυδρομείο, συνοδευόμενη από τον 15ψήφιο κωδικό (Smart PIN).

-Για την ενεργοποίηση της κάρτας o κάτοχος πρέπει να προσέλθει σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επιθυμεί για την απόκτηση των θέσεων του PIN και την υπογραφή των όρων χρήσης της κάρτας.

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.

-Οι πελάτες της Eurobank – δικαιούχοι ΚΕΑ δύναται να παραλάβουν άμεσα την προπληρωμένη τους κάρτα από οποιοδήποτε κατάστημα Eurobankκαι Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

-Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα. Για την χρήση προπληρωμένων καρτών Eurobank δεν απαιτείται έκδοση PIN.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

-Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη, στην διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της.

-Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία.

ALPHA BANK

-Η κάρτα (Alpha Bank ΑΛΦΑ -3,05% Prepaid MasterCard Επιδομάτων) αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτησή του για την ένταξή του στο ΚΕΑ.

-Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο, στην ως άνω διεύθυνση. Η κάρτα κάρτα δύναται να ενεργοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας Alpha Web Banking ή τηλεφωνικά, με κλήση του δικαιούχου-Πελάτη στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Τραπέζης (210- 3260000), και κατόπιν επιτυχούς ολοκληρώσεως της διαδικασίας ταυτοποιήσεως του.

ATTICA BANK Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία

-Οι πελάτες της ATTICA BANK, δικαιούχοι ΚΕΑ, μπορούν να παραλάβουν την προπληρωμένη κάρτα τους καθώς και το PIN τους, από το κατάστημα τήρησης του λογαριασμού τους, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

-Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Οι επόμενες πληρωμές σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνονται μια απο τις τελευταίες μερες κάθε μήνα και καθε πληρωμή θα αφορά ποσό του προηγούμενου μήνα.

-Δείτε πως θα κάνετε αίτηση για το ΚΕΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια: