Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν στην Ε.Ο. Δράμας-Αμφίπολης, 3 άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και απείθεια.

Τα εργαλεία διαρρηκτών που κατασχέθηκαν

-Συνελήφθησαν χθες (19-4-2017), στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 34 ετών και ένας 48χρονος υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και απείθεια.

-Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-4-2017, στην Εθνική Οδό Δράμας – Αμφίπολης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 55χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

-Λίγο πιο κάτω, οι δράστες διέφυγαν πεζοί, εγκαταλείποντας το όχημα, το οποίο συνέχισε την πορεία του και προσέκρουσε σε περίφραξη επιχείρησης, προκαλώντας φθορές.

-Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 48χρονο, ενώ λίγη ώρα αργότερα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

-Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, οι δράστες την 18-4-2017 το βράδυ, αφαίρεσαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, από την πόλη της Κομοτηνής.

-Στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

1 μηχάνημα ανύψωσης βαρέων αντικειμένων

5 γάντια

1 σκούφος

1 φακός

2 κινητά τηλέφωνα

-Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

-Σημειώνεται ότι ο 55χρονος είχε παραβιάσει 9ήμερη τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου ήταν έγκλειστος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόδραση και άλλα αδικήματα και αναζητούνταν από την 17-4-2017.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: