Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν τρείς (3) Αλβανοί μέλη συμμορίας που εισήγαγε από την Αλβανία ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη νόθευση και διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.


Κατασχέθηκαν -25 κιλά και -452- γραμμ ακατέργαστη κάνναβη, -3.589- γραμμ ηρωΐνη, -130- γραμμ κοκαΐνη και άνω των -39- κιλών νοθευτική ουσία σε μορφή βράχου.

-Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα, σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών με σκοπό την νόθευση και την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

-Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 12-4-2017 στο Αιγάλεω, τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 38 και 48 ετών, μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον, κατηγορούνται δεκαεννέα (19) άτομα, εκ των οποίων δύο επίσης μέλη της κυκλώματος.

-Στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων πολυεπίπεδης δράσης στην διακίνηση ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” ( profiling ) των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η παράνομη δράση του κυκλώματος στην εισαγωγή, νόθευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εξακριβώθηκαν οι ρόλοι τους και εντοπίστηκαν οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

-Ειδικότερα, ο 38χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία, διαμέσου του συνοριακού σταθμού στην Φλώρινα, τα οποία μετέφερε εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που είχε ειδικώς μετασκευάσει με κρύπτες. Επιπλέον, ο 46χρονος ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση, την νόθευση και την επανατυποποίηση των ναρκωτικών.

-Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -25- κιλών και -452- γραμμαρίων

Ποσότητα ηρωΐνης βάρους -3.589- γραμμαρίων

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -130- γραμμαρίων

Νοθευτική ουσία βάρους -39- κιλών και -150- γραμμαρίων σε μορφή βράχου

Δύο (2) ζυγαριές

Διάφορα εξαρτήματα νόθευσης (μίξερ, πρέσα, καλούπι κλπ)

Το χρηματικό ποσό των -4.850- ευρώ

Διάφορες σημειώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών

Μία (1) πτυσσόμενη ράβδος

Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Μία (1) μοτοσυκλέτα

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: