Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Χωρίς απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στην Ειδική Συνεδρίαση για την εκλογή Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Ίσως η μοναδική περίπτωση πανελλαδικά!!!

Χωρίς απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο

Δοξάτου για την εκλογή προέδρου

Η υπόθεση θα τραβήξει άλλες δύο Κυριακές – δηλώσεις του δημάρχου κ. Δαλακάκη

Του Θανάση Πολυμένη από τον Πρωίνό Τύπο Δράμας.

-ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ θρίλερ φαίνεται ότι εξελίσσεται η «ειδική» πλέον περίπτωση στο Δήμο Δοξάτου, καθώς τόσο η μειοψηφία όσο και μέρος των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, δεν προσήλθε το πρωί της Κυριακής (5-3-2017) στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο και Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

-Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εκεί ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης, είναι ότι πλέον ουσιαστικά δεν έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, μέρος των δικών του δημοτικών συμβούλων, ουσιαστικά δεν ψηφίζει προτάσεις του και ουσιαστικά έχει «περιέλθει» με την αντιπολίτευση. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του, την ονομάζει «ενωμένη αντιπολίτευση».

-Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη», αν την πρώτη Κυριακή δεν υπάρξει απαρτία για εκλογή προέδρου και προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε η διαδικασία μετατίθεται τη δεύτερη Κυριακή, ενώ αν δεν υπάρξει ούτε και τη δεύτερη Κυριακή, τότε πηγαίνουν στην τρίτη Κυριακή, όπου όπως ορίζεται, πρόεδρος του σώματος τοποθετείται ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος.

-Στην περίπτωση του Δήμου Δοξάτου λοιπόν, αναμένεται να φτάσουμε μέχρι και την τρίτη Κυριακή, όπου ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος κ. Σερέτης, αναμένεται να τοποθετηθεί εκ του νόμου πλέον, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή, είναι ότι ο κ. Σερέτης ανήκει και αυτός στην «ενωμένη αντιπολίτευση», ή για να το πούμε και διαφορετικά, στην ενδοπαραταξιακή αντιπολίτευση της δημοτικής παράταξης του δημάρχου κ. Δαλακάκη. Ο κ. Σερέτης εκλέχτηκε με την παράταξη του δημάρχου κ. Δαλακάκη πρώτος σε ψήφους και σήμερα βρίσκεται απέναντί του διαφωνώντας σε πολλά ζητήματα. Έτσι, ουσιαστικά, η αντιπολίτευση στο Δήμο Δοξάτου θα βγάλει «δικό της» πρόεδρο στο σώμα.

Δαλακάκης: «Έχουμε κάνει το Δήμο μοντέλο…»

«Σήμερα όπως ήταν αναμενόμενο, η ενωμένη αντιπολίτευση δεν προσήλθε στο Δήμο Δοξάτου για να γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Μάλλον είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει απαρτία για την εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβούλιο. Φυσικά αυτό έγινε επίτηδες. Οι αποστάτες της παράταξής μου, μαζί με τον κ. Χατζηλαζάρου και τον κ. Παπάζογλου, αποφάσισαν να ματαιώσουν τη σημερινή ψηφοφορία, όπως θα ματαιώσουν και την ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής, έτσι ώστε τελικά να αναδειχθεί πρόεδρος ο αγαπημένος της ενωμένης αντιπολίτευσης ο κ. Ανέστης Σερέτης. Του ευχόμαστε προκαταβολικά καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.»

-Ερωτώμενος από τον «Π.Τ.» πώς θα συνεχίσει τη θητεία του ο κ. Δαλακάκης και χωρίς πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εκείνος απάντησε:

«Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει τώρα. Γνωρίζετε ότι έχουμε εσωτερική αντιπολίτευση, δεν έχουμε μάλλον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο από την έναρξη σχεδόν της θητείας μας. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι επί δύο χρόνια είχαμε παραλάβει Δήμο πτωχευμένο και χρεωμένο, κάναμε το Δήμο μοντέλο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 εκατομμύρια ευρώ ταμείο και ούτως ή άλλως όλα αυτά τα έχουμε κάνει χωρίς να έχουμε πλειοψηφία. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.»

Πηγή: http://www.proinos-typos.gr/isos-monadiki-periptosi-panelladika-choris-apartia-sto-dimotiko-symvoulio-doxatou-gia-tin-eklogi-proedrou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: