Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στην Κομοτηνή για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε επιχειρήσεις, σχολείο και Ιερούς Ναούς.

-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, είκοσι δύο (22) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σχολείο και Ιερούς Ναούς, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 3-2-2017 έως 13-3-2017, στην πόλη της Κομοτηνής.
-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 21, 18 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
-Συνελήφθησαν την 13 και 14-3-2017, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, οι δύο (2) από τους δράστες, ηλικίας 18 και 17 ετών.
-Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέπραξαν είκοσι δύο (22) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην πόλη της Κομοτηνής.
-Συγκεκριμένα διέρρηξαν δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις, δύο (2) Ιερούς Ναούς και ένα (1) σχολείο, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τέσσερις (4) ακόμη επιχειρήσεις, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
-Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν:
2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
2 tablet
1 τηλεόραση
το χρηματικό ποσό των 1.805 ευρώ
πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού
1 κινητό τηλέφωνο
τρόφιμα και αναψυκτικά
-Στο πλαίσιο των ερευνών και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) διαρρηκτικά εργαλεία, πέντε (5) γάντια καθώς και το χρηματικό ποσό των 105,9 ευρώ.
-Βρέθηκε επίσης μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα δύο (2) tablet , ένα (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία (1) τηλεόραση, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
-Σημειώνεται ότι ο 21χρονος και ο 18χρονος έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: