Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πώς μπορείτε να πάρετε ως 25.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

-Τέλος Απριλίου αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που θα επιδοτεί έως 70% την ενεργειακή ανακαίνιση κατοικιών. Το πρόγραμμα θα προσφέρει επίσης και άτοκο δάνειο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Η λίστα με τις ενεργειακές αναβαθμίσεις της κατοικίας των ενδιαφερομένων θα αφορά αλλαγές κουφωμάτων, καυστήρα και θερμομόνωση αλλά και άλλες παρεμβάσεις σε κατοικίες με στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση.
-Τα κίνητρα που δίνει είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο, το επιτόκιο του οποίου χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ.
-Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ/τ.μ. με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί έως και με 15.000 ευρώ.
-Τα είδη των κατοικιών που μπορούν επιδοτηθούν από το πρόγραμμα είναι: Η μονοκατοικία , η πολυκατοικία για το τμήμα της που αφορά στο σύνολο των διαμερισμάτων του κτηρίου, αλλά και το μεμονωμένο διαμέρισμα.
-Οι εργασίες για να είναι επιλέξιμες από το πρόγραμμα, θα πρέπει να προκύπτουν βάσει των συστάσεων του ενεργειακού επιθεωρητή και θα αφορούν αποκλειστικά τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων.
-Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής.
-Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.
-Με την ολοκλήρωση της συλλογής του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, υποβάλλεται αίτηση σε συμβαλλόμενη Τράπεζα.

http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: