Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ο εορτασμός της 25-ης Μαρτίου 1821 σήμερα Σαββάτο 25 Μαρτίου 2017 στο Καλαμπάκι!


-Με λαμπρότητα έγινε και φέτος στο Καλαμπάκι ο εορτασμός για την Επανάσταση της 25-ης Μαρτίου 1821 και απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό ζυγό. Από νωρίς το πρωί με μία ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγ.Γεωργίου και στη συνέχεια στην πλατεία παρουσία των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και πλήθος κόσμου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων.

-Ακολούθως στο μνημείο των πεσόντων κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Θεμάτων περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας & Θράκης κ.Γεωργιτσόπουλος Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δοξάτου κ.Ιωάννου Χρήστος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου κ,Ζουμπούλογλου Αναστάσιος, ο Διοικητής του Αστυν.Τμήματος Δοξάτου Αστυνόμος Α΄κ.Εμμανουηλίδης Ηρακλής, οι Εκκλησιαστικές και Δημοτικές Αρχές του Καλαμπακίου.

-Ο καθιερωμένος πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Δημοτική Σύμβουλο και συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ.Στυλίδου Μαρία.

-Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών στην κεντρική οδό της πλατείας του Καλαμπακίου.

-Παρακολουθείστε παρακάτω φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση και παρέλαση των μαθητών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: