Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Πρεμιέρα σήμερα για τους αγρότες η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2017 του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Σήμερα Τετάρτη ανοίγει η διαδικασία και ξεκινάει σταδιακά για την εφετινή χρονιά η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ (βασική ενίσχυση, πρασίνισμα) για το 2017.
-Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου σχετικά με τις ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2017 ανέφερε τα εξής: Αρχίζουμε εφέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις ενισχύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεδομένου μάλιστα και του σύνθετου θέματος των δασικών χαρτών.
-Επιπλέον, έχουμε φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές που κάνουν τις διαδικασίες πιο απλές και διασφαλίζουν ότι οι αγρότες θα πληρώσουν λιγότερα για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.
-Όσοι μάλιστα κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους ή δηλώνουν τα ίδια με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς να έχουν αλλαγές, δεν θα πληρώνουν καθόλου. Δημιουργούμε μέσα στον αρμόδιο Οργανισμό, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ειδική Επιτροπή που θα παρακολουθεί συνεχώς, θα ελέγχει και θα αξιολογεί τον τρόπο που λειτουργούν οι φορείς υποδοχής των αιτήσεων.
-Με λίγα λόγια, μετά από το 2016, μια χρονιά που υπήρξε ρεκόρ πληρωμών στους αγρότες, μπαίνουμε στην καινούργια περίοδο με τις καλύτερες προϋποθέσεις».
-Ερωτηθείς για τα πιθανά προβλήματα στον τομέα των ενισχύσεων από τη διαδικασία των δασικών χαρτών ο κ. Αποστόλου ανέφερε: «Δεν είναι ένα θέμα που χειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά είναι δεδομένη η απόφαση των αρμόδιων υπουργών να επιλύσουν τα προβλήματα.
-Θα κινηθούμε λοιπόν με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν, με γνώμονα πάντοτε τη στήριξη του Έλληνα αγρότη, αλλά ταυτόχρονα και την προστασία των δασών από συμφέροντα και καταπατήσεις. Πιστεύω ότι, μέχρι να έρθει η ώρα των πληρωμών, τα προβλήματα θα έχουν αντιμετωπιστεί».
Πηγή:www.dikaiologitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: