Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν 11 μέλη συμμορίας που εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι γιατρούς, δικηγόρους και Αστυνομικούς, προκειμένου αποσπάσουν χρηματικά ποσά.


-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επιπλέον (12) μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται σε πλήθος υποθέσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων πολιτών.

-Σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Αρχές και δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων συνελήφθησαν οι 11 εξ’ αυτών, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων την οργάνωση, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

-Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της συμμορίας προσποιούνταν κατά περίπτωση τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους δικηγόρους και τους αστυνομικούς προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτε.ς

-Σε διάστημα 14 μηνών εξαπάτησαν τουλάχιστον (16) άτομα αποσπώντας το χρηματικό ποσό των (76.540) ευρώ, 70 χρυσές λίρες και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

-Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποπειράθηκαν να αποσπάσουν συνολικά (225.600) ευρώ και κοσμήματα από (20) ακόμη άτομα.

-Η επισταμένη και συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και η συνεργασία Υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο είχαν ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων επιπλέον δώδεκα (12) μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται σε πλήθος υποθέσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων πολιτών, αλλά και τη σύλληψη έντεκα εξ’ αυτών δυνάμει Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων.

-Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 22 έως 73 ετών (10 άντρες – 2 γυναίκες), μεταξύ αυτών και ο διευθύνων την οργάνωση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής οργάνωσης και της Απάτης κακουργηματικής μορφής τελεσμένη και σε απόπειρα.

-Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , τα μέλη της συμμορίας, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε τους δικηγόρους και άλλοτε τους αστυνομικούς, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με πρόθεση να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό ή τιμαλφή.

-Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν, για την ίδια υπόθεση, είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί που ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο της παραλαβής χρημάτων – κοσμημάτων και της μεταφοράς, παράδοσης ή αποστολής τους σε μέλη του κυκλώματος που βρίσκονταν εκτός Ελλάδος (σχετικό το από 30-06-2015 Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

-Σημειώνεται ότι , τα μέλη του κυκλώματος σε διάστημα 14 μηνών εξαπάτησαν τουλάχιστον (16) άτομα αποσπώντας το χρηματικό ποσό των (76.540) ευρώ, 70 χρυσές λίρες και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, ενώ προέκυψε ότι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν συνολικά επιπλέον (225.600) ευρώ και κοσμήματα από (20) ακόμη άτομα.

-Διεξάγονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό 28χρονου συνεργού τους, ενώ εννέα (9) εκ των συλληφθέντων κρατούνται σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: