Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αρχίζει το νέο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. για απασχόληση και κατάρτιση 10.000 ανέργων.


Ανοίγει εντός της τρέχουσας εβδομάδας το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε χρόνο απασχόλησης και κατάρτισης. 

-Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα απευθύνεται σε 10.000 επιδοτούμενους ανέργους. Η λογική είναι να μπορούν να μετατρέπουν οι άνεργοι το επίδομα ανεργίας που εισπράττουν από τον Οργανισμό σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας.

-Οι επιδοτούμενες θέσεις θα έχουν χρονική διάρκεια το λιγότερο 5 μήνες και το περισσότερο έναν χρόνο.

Όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι στην τακτική 12μηνη επιδότηση του ΟΑΕΔ πρέπει να εισπράττουν το επίδομα για χρονικό διάστημα από 6μηνο και κάτω ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα. Το ποσό της επιχορήγησης ισούται με το επίδομα ανεργίας που εισπράττει ο δικαιούχος. Το πρόγραμμα επιχορηγεί ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΚΟΙν.Σ.Επ. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση.

Δύο στάδια

-Οι δικαιούχοι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων συμμετέχουν εφόσον αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά δύο στάδια. Το α’ στάδιο διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα που υπολείπεται από τον δικαιούχο μέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης.

-Το διάστημα αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης. Για τους δικαιούχους επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων πρέπει να υπολείπονται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση. Το β’ στάδιο αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών για αμιγή απασχόληση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

http://www.ethnos.gr/ergasia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: