Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ληστεία με απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στο Καλαμπάκι.


-Θρασύτατη ληστεία σε βάρος ηλικωμένης γυναίκας που διέμενε μόνη στο σπίτι της στο Καλαμπάκι έγινε σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα δύο άγνωστα άτομα προφασιζόμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. κτύπησαν την πόρτα της οικίας ηλικιωμένης, και αφού τους άνοιξε εισήλθαν στο σπίτι και της είπαν ότι το ρολόγι της Δ.Ε.Η. έχει βραχυκυκλώσει και ότι από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει το σπίτι από πυρκαϊά.
-Επίσης της είπαν να συγκεντρώσει σε ένα σημείο του σπιτιού που της υπέδειξαν ότι χρήματα είχε και χρυσαφικά, για να τα βάλουν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μην καούν.

-Πράγματι η ηλικιωμένη γυναίκα πείστηκε από τις υποδείξεις των απατεώνων, έβγαλε ότι χρήματα και κοσμήματα είχε και τα τοποθέτησε στο σημείο που της υπέδειξαν. Τότε οι κακοποιοί αφού αποσύνδεσαν το τηλέφωνο του σπιτιού άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή. Τα χαρακτηριστικά των δύο απατεώνων όπως τα περιέγραψε η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ο ένας ψηλός, ο άλλος κοντός και με μούσι.

-Εφιστάται η προσοχή όλων που έχουν ηλικιωμένα άτομα και διαμένουν μόνα, να προσπαθήσουν να τους δώσουν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει  να  εμπιστεύονται αγνώστους και να μην ανοίγουν το σπίτι τους σε κανένα. Σε καμμία περίπτωση υπάλληλοι της ΔΕΗ, Αστυνομίας, Εφορίας, ύδρευσης, δημοτικοί υπάλληλοι κ.λ.π. δεν επισκέπτονται προσωπικά οικίες ζητώντας χρήματα για παροχές υπηρεσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: