Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Από τις 27 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για νέες άδειες φύτευσης οινάμπελων.


Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις ο αιτών πρέπει να διαθέτει αγροτεμάχιο/α έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται.

-Ανοίγει στις 27 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινάμπελων, με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές μέχρι τις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος οι άδειες για τα περίπου 6.400 στρέμματα θα μοιραστούν σε επίπεδο χώρας και όχι περιφέρειας όπως αρχικά προγραμματιζόταν, ενώ θα συνεχιστεί η αβάντα στις μικρές εκμεταλλεύσεις

-Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις θα πρέπει απλώς ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο/α έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται.

-Παράλληλα το υπουργείο προσανατολίζεται και για φέτος να δοθεί προτεραιότητα στις εκμεταλλεύσεις (5-20 στρεμμάτων), ώστε οι κάτοχοί τους να πριμοδοτηθούν με το κριτήριο της αύξησης του μεγέθους των μικρών εκμεταλλεύσεων με συντελεστή βαρύτητας που θα ξεκινά από το 0,35

-Με αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας (0,35) θα πριμοδοτούνται και οι νεοεισερχόμενοι νέοι αγρότες, βάσει του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) και όχι οι νεοεισερχόμενοι στην αμπελοκαλλιέργεια όπως ίσχυε την προηγούμενη χρονιά. Τα υπόλοιπα κριτήρια δεν θα μεταβληθούν ως προς το είδος τους από πέρσι, ο συντελεστής βαρύτητάς τους όμως θα μειωθεί.

-Υπενθυμίζεται, ότι κάθε χρόνο κατανέμονται με βάση τα αιτήματα των δικαιούχων 6.400 περίπου στρέμματα, ενώ τα κριτήρια προτεραιότητας μπορούν να μεταβάλλονται κάθε χρόνο.

Κοντονής Γιώργος|  16/02/2017 - 12:18 μμ

http://www.agronews.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: