Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πότε θα πιάσουν δουλειά οι ωφελούμενοι της κοινωφελούς εργασίας.


«Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ θα δει κανείς ακριβώς την περιγραφή του προγράμματος. H πλατφόρμα ανοίγει σήμερα κι έχει όλες τις ερωτήσεις, στις οποίες πολύ εύκολα και ξεκάθαρα μπορεί να μπει ένας άνεργος και να απαντήσει.

-Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή 10 μέρες, για να εγγραφούν οι άνεργοι και στη συνέχεια θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείo 104,9 fm».

-Μετά και την ανακοίνωση των τελικών πινάκων, όπως διευκρίνισε, θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις στους δήμους. «Μετράμε 1-1,5 μήνα μέχρι να γίνει η πρόσληψη από τώρα που βγήκε η πρόσκληση προς τους ανέργους» είπε.

-Από σήμερα και για 10 ημέρες, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), οι άνεργοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε όλους τους δήμους της χώρας, που αφορά 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

-Η 3η φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αφορά όλους τους δήμους της χώρας. «Μιλάμε για 24.251 άτομα, που είναι άνεργοι, ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι μακροχρόνια άνεργοι.

-Τη λέμε τρίτη φάση του προγράμματος, διότι η πρώτη ήταν για 17 δήμους, που είναι οι θύλακες της υψηλότερης ανεργίας στη χώρα μας, στη συνέχεια βγήκε το πρόγραμμα για τους 34, που ακολουθούν σε ό,τι αφορά τη βαρύτητα της ανεργίας» ανέφερε η αν. υπουργός.

-Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους τους ανέργους, ωστόσο δίνεται προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους.

«Αν κάποιος έχει να εργαστεί τρία χρόνια, σίγουρα η μοριοδότηση το αντανακλά - παίρνει κανείς ένα μόριο για κάθε μήνα που είναι άνεργος, με μάξιμουμ 60 μηνών [...]. Το δεύτερο κριτήριο, εξίσου σημαντικό, είναι αν υπάρχει κάποιος άλλος στην οικογένεια που εργάζεται, ή κανένας ενήλικας στην οικογένεια δεν εργάζεται [...]

-Επίσης, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων είναι ανάλογη η μοριοδότηση και υπάρχει και η μοριοδότηση στις πιο μεγάλες ηλικίες, δηλαδή αν κάποιος είναι 50 και άνω» εξήγησε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: