Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει τις επιδοτήσεις των αγροτών τις επόμενες μέρες.


Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πληρωθεί και το υπόλοιπο των επιδοτήσεων για το 2016 στους δικαιούχους παραγωγούς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργο Αποστολάκη.

-Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην καταβολή του συνόλου της ενίσχυσης (100%) στους δικαιούχους, με το ποσό να ανέρχεται σε 570 εκ. ευρώ.

-Το σύνολο της ενίσχυσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων δικαιούχων δεν πληρώθηκαν προκαταβολή, είτε γιατί το ύψος της πληρωμής τους ήταν κάτω από το όριο των 250 ευρώ είτε γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι, εφόσον βέβαια πληρούνται οι κανονιστικές προϋποθέσεις.

-Ειδικότερα οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 και αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως και την Παρασκευή 23/12.

-Σχετικά με την πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος με το συνολικό ποσό που αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους να φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ.

-Λίγες μέρες αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει η πληρωμή της Εξισωτικής του 2016, ύψους 244 εκατ. ευρώ.

-Παράλληλα με εξαίρεση τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην πλήρη εξόφληση όλων των άμεσων ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της εξισωτικής αποζημίωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: