Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» στο από 8-11-2016 Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Δοξάτου κ.Δαλακάκη.


                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 47

¨Κατέβα¨ λίγο χαμηλά …,  Δήμαρχε Δοξάτου



-Τα κάστρα έχουν και όνομα, ποιο είναι αλήθεια το δικό σας κάστρο Δήμαρχε;

-Ο Δήμος Δοξάτου έκανε σαράντα ημέρες (40) να καθαρογράψει την απόφαση του Δ.Σ. και μάλιστα μετά από ερώτηση μας, γιατί άραγε; Η ενιαία (ηνωμένη!) τότε Δημοτική Αρχή είχε τρείς διαφορετικές απόψεις: Ναι στον Αγωγό ΤΑΡ, (βλέπετε κυβέρνηση τότε ήταν ο κ. Σαμαράς, με τον οποίο ο Δήμαρχος έβγαινε φωτογραφίες), ναι με όρους στον Αγωγό ΤΑΡ (¨ανταποδοτικά οφέλη¨) και όχι στον Αγωγό ΤΑΡ. Σύρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναγκάστηκε να ψηφίσει ναι, οπότε ομόφωνα λήφθηκε η απόφαση, αλλά είναι άκυρη, γιατί πέρασαν σαράντα ημέρες για να καθαρογραφεί.

-Έκτοτε, τίποτα απολύτως δεν έκανε η Δημοτική Αρχή μας, παρά μόνο δήλωνε ότι, αν χρειαστεί, θα βάλουμε και τα οχήματα του Δήμου εναντίον του ΤΑΡ. Όλοι οι ¨όμοροι¨ Δήμοι συγκρότησαν επιτροπές, οργάνωσαν διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.λ.π.

-Ο δικός μας Δήμος; Ακούσατε τίποτα; Είδατε κάτι; Χριστιανοί. Χριστιανοί.

-Στις 18 Απριλίου, η Ο.Ε. κατά πλειοψηφία έλαβε απόφαση να αναθέσει σε δικηγόρο προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία διαφωνήσαμε. Ξαφνικά, συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στις 29-10-2016 (μετά από έξι μισή μήνες) με θέμα την προσαύξηση της αμοιβής του δικηγόρου πέραν του προβλέψιμου εκ του νόμου, δηλώνοντας ότι ¨και λίγα μας παίρνει¨.

-Τώρα πώς γίνεται σχεδόν όλες οι υποθέσεις να χρήζουν προσαύξηση αμοιβής στο Δήμο Δοξάτου και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο στη χώρα μας, χωρίς εισηγήσεις που να δικαιολογούν την προσαύξηση; Σημείωση: Η Ο.Ε. είχε ήδη λάβει την απόφαση της προσφυγής στο Σ.τ.Ε. με την νόμιμη εκ του νόμου αμοιβή.

-Την 1 Νοεμβρίου  2016, ημέρα Τρίτη και ώρα  15:00 μ.μ., συγκλήθηκε (38η) εκτάκτως για τρίτη φορά το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου με το ίδιο θέμα (πρέπει να γίνει του Δημάρχου).

Σημείωση: Ο Δ.Σ. Μπενάζης Ε. έκανε ερώτηση, και μάλιστα γραπτή, στον Δήμαρχο. Φυσικά, απάντηση δεν πήρε! Ζητήσαμε το λόγο για δευτερολογία, ως δικαιούμαστε, και αυθαίρετα δεν μας δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.      

-Μετά την λήξη της συνεδρίασης και ενώ πλέον είχε καταψηφιστεί το θέμα, δεν ρώτησε τον κ.  Παπάζογλου αν καταλαβαίνει τι ψηφίζει (μόνον ο Δήμαρχος καταλαβαίνει) … παρά μουρμούριζε από μακριά, ενώ τα έμμισθα στελέχη του (Πρόεδρος, Αντιδήμαρχοι) απειλούσαν και έβριζαν ασκώντας ψυχολογική βία σε όσους δεν ψήφισαν την πρόταση τους. Κάτι το οποίο συνεχίστηκε και έξω από το Δημαρχείο.

Δήμαρχε, κατέβα λίγο χαμηλά, αντί να θλίβεσαι. Όσο για τις τύψεις, μάλλον εξ ιδίων κρίνεις.

-Είσαι ο μοναδικός Δήμαρχος στο Πανελλήνιο που κατάφερες με την τουλάχιστον αλλοπρόσαλλη στάση σου και τις αχαρακτήριστες αποφάσεις σου, να χάσεις την πλειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου.     

-Οι ευχές σου θα σου χρειαστούν, δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα σε προφυλάξουν από τα λάθη σου και τις παραλείψεις σου.

Άγιος Αθανάσιος, 9-11-2016                      

                   Για την

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ    
         Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: