Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθη 27χρονος για αποπλάνηση ανηλίκων, πορνογραφία μέσω διαδικτύου και λοιπά αδικήματα.


-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους, της αποπλάνησης ανηλίκων, της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατ’ εξακολούθηση.

-Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία πατέρα ανήλικου, σύμφωνα με την οποία διαπίστωσε σε συνομιλίες του γιού του με έτερο χρήστη του διαδικτύου, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης την ύπαρξη γυμνών φωτογραφιών, καθώς και ασέλγεια σε βάρος του.

-Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με εταιρία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, από την οποία ταυτοποιήθηκε, ότι πρόκειται για 27χρονο ημεδαπό, ενώ προέκυψαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

-Ακολούθως, αστυνομικοί  διεξήγαγαν έρευνα στην οικία του 27χρονου και από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη.

-Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

-Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή.

-Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

- Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 

 -Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD 

 -Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: