Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου στη Θεσ/νίκη, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.


-Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων και πολύμηνων διαδικτυακών ερευνών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

-Ειδικότερα,αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες έρευνες στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν, διαμοίραζαν αλλά και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών και εντός της Ελληνικής επικράτειας.

-Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκε γεωγραφικά ηλεκτρονικό ίχνος, σε σύνδεση διαδικτύου στην κατοικία του 22χρονου στη Θεσσαλονίκη.

-Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάσθηκαν λόγω αρμοδιότητας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία εντόπισε τον 22χρονο και διακρίβωσε την παράνομη δραστηριοποιησή του στο διαδίκτυο.

-Συγκεκριμένα, ο 22χρονος είχε αποσπάσει από τουλάχιστον (2) ανήλικα θύματα, πλήθος αρχείων εικόνας και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ για τον σκοπό αυτό είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν συνολικά (10) προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και (12) λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( email ).

-Σημειώνεται ότι σε βάρος του 22χρονου κατά το παρελθόν έχει σχηματιστεί από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ποινική δικογραφία για συναφή αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

-Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter : @ CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: