Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Εκβιασμός 16-χρονης μαθήτριας με απειλή δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών της στο διαδίκτυο, από 32-χρονο στην Βόρεια Ελλάδα.


-Στη Μακεδονία οδήγησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η καταγγελία του πατέρα μιας 16χρονης από την Κρήτη. Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της νεαρής κοπέλας... η ίδια είχε πέσει θύμα εκβιασμού από άγνωστο που είχε καταφέρει να της αποσπάσει φωτογραφίες της.

-Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου κατάφερε να αποσπάσει από τη 16χρονη, φωτογραφικό υλικό που περιείχε πορνογραφικές αναπαραστάσεις της ίδιας, ενώ με την απειλή δημοσίευσης του υλικού, την εκβίαζε προκειμένου να συνεχίσει να του αποστέλλει υλικό με ανάλογο περιεχόμενο.

-Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Επακολούθησε άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα από την οποία ταυτοποίηθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 32χρονου ημεδαπού.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον επαγγελματικό χώρο του 32χρονου σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

υπολογιστική μονάδα,

κάρτα μνήμης,

δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης,

συσκευή κινητού τηλεφώνου και

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

-Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στα αρμόδια Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

-Η δικογραφίες που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188.

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR.






Δεν υπάρχουν σχόλια: