Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Παντού βροχές πλημμύρες, στο Καλαμπάκι ξηρασία.


-Ενώ καθημερινά και ιδίως το τελευταίο διήμερο γινόμαστε μάρτυρες των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα με καταστροφικές συνέπειες, στο Καλαμπάκι και στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί ξηρασία, η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

-Ένα παράξενο φαινόμενο στην περιοχή του Καλαμπακίου που ίσως θα χρειαστεί να απαντήσουν ειδικοί επιστήμονες… ενώ συννεφιάζει και ο ουρανός δείχνει ότι από στιγμή σε στιγμή θα βρέξει, εκτός από λίγες σταγόνες που θα πέσουν και ενώ στην γύρω περιοχή βρέχει καταρακτωδώς, στο Καλαμπάκι επικρατεί ανομβρία.

-Για πρώτη φορά στα τελευταία έτη έχει παρατηρηθεί πτώση της στάθμης νερού στις γεωτρήσεις στον κάμπο του Καλαμπακίου που αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ έχει παρατηρηθεί μέχρι και ολόκληρα δένδρα να έχουν ξεραθεί… φυσικά ούτε λόγος για πράσινο χορταράκι που είναι όλο καμένο λες και έχει πάρει φωτιά.

-Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή κατάσταση που επικρατεί όλο το καλοκαίρι και περίπου θα συμπληρώσουμε τρείς (3) μήνες χωρίς βροχή με εξαίρεση λίγες σταγόνες που έχουν πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: