Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη 37χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.


-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

-Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων πολύμηνων ερευνών, συμμετέχοντες σε παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατάφερε να ταυτοποιήσει ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό αντίστοιχο υλικό.

-Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση και ενδελεχή αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.

-Σε έρευνα που έγινε προχθές (02-09-2016) και από τον επιτόπιο έλεγχο στην οικία του 37χρονου, σε νησί του Ιονίου, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ στη κατοχή του βρέθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

-Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

-Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: