Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Το χαλάζι ήταν η αιτία για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο.Καβάλας-Ξάνθης όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο 24-χρονες.


-Τραγικό θανατηφόρο στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης μετά ακριβώς από την γέφυρα του Νέστου και πριν τα τούνελ της Θαλασσιάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε σε αυτό και δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή και επέβαιναν άλλες τρεις ημεδαπές, ηλικίας 24, 23 και 23 ετών.

-Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός των δύο 24χρονων ημεδαπών, οδηγού και της συνοδηγού τον σοβαρό τραυματισμό των δύο 23χρονων και τον ελαφρύ τραυματισμό του 38χρονου.

  -Κύρια αιτία του θανατηφόρου τροχαίου, από τα πρώτα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χαλαζιού που έπεφτε την ώρα εκείνη είχε σαν αποτέλεσμα να «πλανάρει» το αυτοκίνητο των νεαρών γυναικών και να προσκρούσει στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο (τρακαρισμένο στις προστατευτικές μπάρες) του Ρουμάνου αφού έκανε στροφές πάνω στο βρεγμένο οδόστρωμα.

-Δυστυχώς δεν πρόλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να σημάνουν έγκαιρα τον πολύ μεγάλο κίνδυνο που υπήρχε στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού για να αποτραπούν κατ’ αρχήν το ατύχημα και στην συνέχεια το δυστύχημα που κόστισε την ζωή στα δυό 24χρονα κορίτσια.

-Οι νεαρές κοπέλες είχαν προορισμό την Ξάνθη που θα περνούσαν την μέρα της Πρωτομαγιάς με φίλες τους από την πόλη. 

-Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.  

-Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: