Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Ιδιοκτήτες γης με τζίρο ως 15.000 Ευρώ τα σημαντικότερα κριτήρια στους Νέους Αγρότες.


Η ιδιόκτητη γη, η ύπαρξη κάποιου τίτλου σπουδών που έχει να κάνει με τη γεωργία και ο τζίρος από 10.000 έως 15.000 ευρώ στην αγροτική εκμετάλλευση θα αποτελέσουν τα τρία από τα σημαντικότερα κριτήρια βαθμολόγησης για να κριθεί κάποιος δικαιούχος για το πριμ Νέων Αγροτών της ερχόμενης πρόσκλησης, σύμφωνα με το προς διαβούλευση σχέδιο για της 4ης Απριλίου (1η Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμμάτων).

-Τα παραπάνω κριτήρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τις νέες προκυρήξεις των Προγραμμάτων, θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των φακέλων την επόμενη επταετία και εκτός από τους Νέους Αγρότες, περιλαμβάνουν και άλλα Μέτρα όπως η Δάσωση, τα Σχέδια Βελτίωσης, η Μεταποίηση, τα Βιολογικά και όλα τα αγροπεριβαλλοντικά.

-Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τους Νέους Γεωργούς, σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα κριτηρίων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διαχειριστικές αρχές, όταν κάποιος τηρεί ένα από αυτά λαμβάνει και τους αντίστοιχους βαθμούς, πολλαπλασιασμένους με το συντελεστή βαρύτητας. Για παράδειγμα όποιος έχει 100% ιδιόκτητη εκμετάλλευση θα λάβει 10 πόντους, πολλαπλασιασμένους με το συντελεστή βαρύτητας 12%, άρα τελικώς θα λάβει 12% επί της τελικής βαθμολογίας.

-Στο τέλος γίνεται η πρόσθεση και τότε αν έχει συγκεντρώσει αρκετά υψηλή βαθμολογία, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον «ανταγωνισμό» καθώς τα χρήματα που θα δοθούν είναι συγκεκριμένα, τότε θα λάβει την πρώτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης. Όπως και να έχει πάντως το ελάχιστο κατώφλι είναι οι 50% της μέγιστης βαθμολογίας.


-Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης αναμένεται να υπάρξει και ο τελικός σχεδιασμός για την υλοποίηση των πληρωμών χρωστούμενων της περιόδου 2007-2013 (Μεταποίηση, Leader, Πρώην ΟΠΑΑΧ, Σχέδια).

To σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης

-Η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στην Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

Την έναρξη των εργασιών της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου  ΠAA θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, του Αναπληρωτή  Υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

-Επισημαίνεται ότι οι εργασίες της 1ης  Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ, θα  ξεκινήσουν στις 09:30 π.μ. στο  Ξενοδοχείο «Hotel Divani Caravel» (Δ/νση: Β. Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή).

Η σύνθεση της Επιτροπής


Κοντονής Γιώργος|  01/04/2016 - 12:55 μμ


http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: