Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Οι απαντήσεις του Δημάρχου Δοξάτου κ.Δαλακάκη στην διαμαρτυρία του εκπροσώπου θυμάτων πολέμου Καλαμπακίου, μέσα από τον διάλογο που έλαβε χώρα στον τοίχο της προσωπικής του σελίδας.


-Δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσιο τον διάλογο που έλαβε χώρα στον τοίχο της προσωπικής σελίδας του Δημάρχου Δοξάτου κ.Δαλακάκη στο face Book, ως απάντηση στην διαμαρτυρία που εκφράστηκε εγγράφως και δημοσιεύτηκε στην σελίδα μας, του εκπροσώπου θυμάτων πολέμου Καλαμπακίου κ. Αβραάμ Σεραφειμίδη.
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ .....?
Ο Δήμος Δοξάτου τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με σημαιοστολισμούς, φωταγωγήσεις των Δημόσιων κτιρίων, με πανηγυρικούς λόγους, με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και τέλος με κατάθεση στεφάνων.
Όμως ο πρόεδρος Δ.Δ. Καλαμπακίου Βέτος και ο αντιδήμαρχος Ιωάννου ζήτησαν από τους εκπροσώπους των θυμάτων πολέμου να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι που θα καταθέσουν στο μνημείο των ηρωι...κών πεσόντων, την ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
Βέτε και Ιωάννου, η μνήμη των ηρώων γονιών μας κοστίζει πολύ παραπάνω!!!
Οι ήρωες γονείς μας, πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδος από τους κατακτητές, έχυσαν το αίμα τους, τιμήθηκαν με παράσημα ανδρείας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πεδίο της μάχης αφήνοντας πίσω χήρες γυναίκες και ορφανά παιδιά, για να μπορείς ΕΣΥ Βέτε και Ιωάννου να ζεις ελεύθερα, να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, να πολιτεύεσαι, να παραβρίσκεσαι στις επετείους και να καταθέτεις στεφάνι που το πληρώνουν οι πολίτες Καλαμπακίου.
Σας ρωτώ....στις επετείους ποιοί τιμούνται;;;
Οι ήρωες νεκροί ή οι πολιτικοί ζωντανοί;;;;
Κόστος στεφανιού: 30€ ( που αδυνατεί ο Δήμος να πληρώσει )
Κόστος ήρωα: Ανεκτίμητη Αξία
Κόστος προέδρου Δ.Δ. Καλαμπακίου - Βέτος: ;;;;;;;
Κόστος αντιδημάρχου - Ιωάννου: ;;;;;;;
Εκπρόσωπος θυμάτων πολέμου
Αβραάμ Σεραφειμίδης
Καλαμπάκι 24\03\2016

Dimitris Dalakakis Ο επίτροπος δεν επιτρέπει στον Δήμο δαπάνες για στεφάνια. Δεν γίνεται όμως να μην κατατεθούν στεφάνια. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπισαμε και πέρυσι , και όπως και πέρυσι τα στεφάνια για το Καλαμπακι τα αγόρασε ο αντιδήμαρχος κος Ιωάννου, πλην αυτών που επλεξαν οι μαθητές μας. Οι εθνικές εορτές μας ενώνουν!

Δημοτική Κοινότητα Καλαμπακίου Το θέμα έχει διευθετηθεί απο χτες αργα το απόγευμα,ωστόσο ο εκπρόσωπος των θυμάτων πολέμου ενημερώθηκε σήμερα το πρωι !
Anastasia Serafeimidou ο εκπρόσωπος των θυμάτων πολέμου δεν ενημερώθηκε ουτε χθες το βραδυ ουτε το πρωί..αλλα μολις πριν μια ωρα...
Anastasia Serafeimidou Dimitris Dalakakis σύμφωνα με το σχόλιο του δημάρχου ,το οποίο δεν είναι φανερό σε όλους, ο δήμαρχος επικαλείται οτι ο επίτροπος δεν επιτρέπει δαπάνες στεφανιών .
Ο κ.Σεραφειμίδης ενημερώθηκε προσωπικά από τον κ.Επίτροπο για δαπάνες δήμων που αφόρουν τα στεφάνια εθνικών εορτών. Η απάντηση του ήταν οτι πρόβλημα υπάρχει μόνο όταν ο αριθμός των στεφανιών είναι πολύ μεγάλος και προκαλεί. Η ενημέρωση απο τον κ. Επίτροπο έγινε στον κ. Σεραφειμίδη παρουσία του πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου στις 24\03\2016 .
Αναφέρει επίσης ο δήμαρχος οτι τα στεφάνια των θυμάτων πολέμου κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πληρώθηκαν απο τον αντιδήμαρχο Ιωάννου προσωπικά. Οι εκπρόσωποι των θυμάτων πολέμου δεν δέχονται να πληρώνει κανένας πολίτης ή πολιτικός το στεφάνι παρά μόνο η Πολιτεία, ειδάλως να καταργήσουν τον θεσμό.

Dimitris Dalakakis Όταν δεν πληρώνει η πολιτεία, μπαίνουν μπροστά οι μαθητές μας και αν χρειαστεί και οι αντιδημαρχοι μας με δικές τους δαπάνες. Θεσμοί όπως η 25η Μαρτίου δεν νοείται να καταργηθούν.
Marina Serafeimidou Κ.Δήμαρχε, ο δήμος δεν ειναι η πολιτεία;;;Και ο δήμαρχος δεν είναι αυτός που εκλέγουμε για να εκπροσωπεί την πολιτεία;;;
Dimitris Dalakakis Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; ο επιτροπος δεν εγκρίνει την αγορά όλων των στεφανιων και έτσι κάποια τα πλεκουν στα σχολεία μας και άλλα αγοράζουν οι αντιδημαρχοι με δικές τους δαπάνες, έτσι ώστε να έχουν όλοι να καταθέσουν.
Anastasia Serafeimidou Μιλάμε για τον θεσμό της κατάθεσης των στεφανιών των θυμάτων πολέμου και όχι του θεσμού εορτασμών της επετείου
Anastasia Serafeimidou Το στεφάνι των θυμάτων πολέμου που ανήκουν;;;σε αυτά που πλέκουν οι μαθητές;; σε αυτά; που πληρώνουν οι αντιδήμαρχοι ή σε αυτά που εγκρίνει ο επίτροπος;;;;; Βασικα είναι απλά απαράδεκτο να ζητάς απο τα θύματα πολεμου λεφτά για το στεφάνι που πρέπει να καταθέσουν.. Γιατί στην εθνική επέτειο καταθέτουν στεφάνι για να τιμήσουν τους ήρωες ....πως μπορείς λοιπόν κ ζητάς λεφτά απο τις οικογένειες των ηρώων
Πιστεύω να καταλαβαίνεται αυτά που λέω

Dimitris Dalakakis Κυρία μου και το στεφάνι που κατατέθηκε πέρυσι και αυτό που θα κατατεθεί αύριο πληρώθηκαν από τον κύριο Ιωάννου. Αν αυτό δεν σας καλύπτει λυπάμαι.
Anastasia Serafeimidou Είσαι ανεπαρκής...
Dimitris Dalakakis Ναι όντως, το μυαλό μου δεν επαρκεί για να σας κατανοησω... Καλό σας απόγευμα
Anastasia Serafeimidou Έχεις δίκιο...είσαι ανεπαρκής και δεν μπορείς να μας καταλάβεις ...κρίμα...
Dimitris Dalakakis Για θέματα εθνικής υπερηφάνειας πήραμε αποφάσεις για ανάδειξη και την ενίσχυση των Μαρτυρικών τόπων του Δήμου μας, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επαναπονομη Πολεμικού Σταυρου Α Τάξεως και επί δύο χρόνια πληρώνουμε με δικά μας χρήματα στεφάνια. Ναι, είμαστε ανεπαρκείς.
Nikos Kapetan Δλδ ρε δημαρχε επειδη ειμαστε χαζοι εμεις που διαβαζουμε ολο αυτο δεν μπορει ενας δημος "μαρτυρικος" τιμοντας τους ηρωες να αποταμιευσει 20 στεφανια φτασαμε μεχρι εδω ε???? Δεν γινετε τιποτα κατι να ξεκλεψουμε απο καπου εχει κλαπει και εχει κλαπει ολη η ελλαδα και τωρα δεν περισευουν 20 στεφανια???? Κριμα απλα κριμα....
Dimitris Dalakakis Nikos Kapetan Ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει μόνο σε δαπάνες που εγκρίνει ο Επιτροπος του Ελεγκτικου Συνεδρίου. Ο Επιτροπος δεν επιτρέπει στον Δήμο μας να αγοράσει όλα τα στεφάνια, έτσι κάποια τα πλεκουν τα σχολεία και άλλα τα αγοράζουν οι αντιδημαρχοι με δικά τους χρήματα. Θα την βρούμε και από πάνω που πληρώνουμε;
Anastasia Serafeimidou Dimitris Dalakakis εσείς πληρώνετε στεφάνια και άλλοι με το αίμα τους
Dimitris Dalakakis Anastasia Serafeimidou έχεις ξεπεράσει κάθε όριο. Αν νομίζεις ότι είσαι η μοναδική που έχεις προγόνους που αγωνίστηκαν για την Πατρίδα κάνεις λάθος. Αν έχεις πρόβλημα που αγοράζουμε εμείς τα στεφάνια, συνέχισε να έχεις πρόβλημα. Να θυμάσαι όμως ότι οι Πατριώτες δεν ζητούν από την Πατρίδα, αλλά προσφέρουν τα πάντα από μόνοι τους σε Αυτήν.
Nikos Kapetan Σωστος ο επιτροπος μην χρεωθει κανα 20000ε για στεφανια κατι θα ξερει και αυτος ουτε λεω να την βρειτε που τα πληρονετε ας τα πλεξουν ολα τα παιδια απλα λεω δεν ειναι ντροπη να συζηταμε για τα στεφανια οταν αυτοι οι ανθρωποι εδωσαν την ΖΩΗ τους???
Dimitris Dalakakis Συμφωνώ Nikos Kapetan. Και δεν λέω ότι επειδή εμείς πληρώσαμε στεφάνια από την τσέπη μας, ότι είμαστε παραπάνω Έλληνες από τους άλλους, ούτε όταν το κάνουμε το κάνουμε για προβολή δική μας, εξάλλου είμαστε ο μοναδικός Δήμος που έχει καταργήσει από τις παρελάσεις τις εξέδρες επισήμων, πρώτον γιατί όλοι είμαστε ίσοι και δεύτερον γιατί πιο ψηλά από όλους μας σε μια παρέλαση πρέπει να κυματιζουν οι Γαλανολευκες των σημαιοφορων μας και όχι τα κεφάλια Δημάρχου, αντιδημαρχων και προεδρων
Nikos Kapetan Ορεο αυτο και το θετεις και πολυ σωστα Δημαρχε εχεις δικιο.Αλλα το να μην εχουμε για 5 10 στεφανια και να κανουμε ολοκληρο θεμα ας τα κανουν τα παιδια και να μην κοστισει και τιποτα απο το να συζηταμε για τοσο μεγαλη μερα για κατι τοσο μικρο
Dimitris Dalakakis Έχουμε ήδη στεφάνια, τέλος η συζήτηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: