Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συνελήφθησαν 5 άτομα κατηγορούμενοι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση στους νομούς Δράμας και Καβάλας.


Κατασχέθηκαν 44 φυτά κάνναβης, 224,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος σπόρων κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

-Συνελήφθησαν χθες (22-3-2016), στους νομούς Δράμας και Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφαλείας Δράμας και Καβάλας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 74, 53, 46, 41 (άντρες) και 54 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

-Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στη Δράμα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 74χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους 5 και 30 εκατοστών, μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

-Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Δράμας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του βρέθηκαν:

21 φυτά κάνναβης, ύψους από 5 έως 40 εκατοστών

6 νάιλον συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 219,8 γραμμαρίων

σπόροι κάνναβης

-Στην τρίτη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας, σε χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 53χρονο και την 54χρονη, διότι εντόπισαν στην αυλή της οικία τους ένα (1) φυτό κάνναβης, ύψους 5 εκατοστών. 

-Στην τέταρτη περίπτωση, λίγες ώρες αργότερα, σε άλλο χωριό της Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του:

20 φυτά κάνναβης, ύψους από 2 έως 10 εκατοστών

πλήθος σπόρων κάνναβης

1 βαμβάκι εμποτισμένο με διάλυμα ηρωίνης

1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

-Κατασχέθηκαν 44 φυτά κάνναβης, οι σπόροι κάνναβης, οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

-Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν οι Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφαλείας Δράμας και Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: