Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Στην Κομοτηνή ένας 29-χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρές γυναίκες και τελευταία με χρήση βίας απεπειράθη να βιάσει 20-χρονη.


Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 2 ατόμων για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απόπειρας βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

-Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οδήγησε στα ίχνη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι ενέχονται σε ξεχωριστές υποθέσεις απόπειρας βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

-Συγκεκριμένα, πρόκειται για 29χρονο ημεδαπό και 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες για τα παραπάνω αδικήματα.

-Ειδικότερα, προέκυψε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 14-2-2016, στην Κομοτηνή, ο 29χρονος επιτέθηκε σε 20χρονη ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να τη βιάσει, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και τράπηκε σε φυγή.

-Ο ίδιος δράστης, τον Οκτώβριο του 2015, εισήλθε στην είσοδο πολυκατοικίας, στην Κομοτηνή, μαζί με 19χρονη ημεδαπή και προέβη ενώπιον της σε ακόλαστη πράξη, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την αιδώ της.

-Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε επίσης ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13-1-2016, στην Κομοτηνή, ο 23χρονος δράστης πλησίασε 22χρονη ημεδαπή και προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

-Σημειώνεται ότι, από τις τρεις υποθέσεις, μόνο η μία είχε καταγγελθεί στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές, ενώ οι υπόλοιπες προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα.

-Οι δικογραφίες, που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών, υποβάλλονται στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: