Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ατομικές ειδοποιήσεις από τον Δήμο Δοξάτου για την πληρωμή των Δημοτικών τελών.


-Το τελευταίο διήμερο οι δημότες του Καλαμπακίου και του Δήμου Δοξάτου λαμβάνουν ατομικές ειδοποιήσεις για την πληρωμή των δημοτικών τελών με την αξιοσημείωτη ημερομηνία λήξης πληρωμής την 22-1-2016… ίσως οι αρμόδιοι του Οικονομικού Τομέα του Δήμου Δοξάτου έχουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε δημότες κάποιου εύρωστου οικονομικά κράτους και όχι σε δημότες που κατοικούν στην Ελλάδα.

-Φυσικά κανένας από αυτούς δεν αναρωτήθηκε  πως είναι δυνατόν να πληρωθούν οι οφειλές την 22-1-2016 όταν το 40% περίπου των δημοτών είναι άνεργοι χωρίς εισόδημα και οι υπόλοιποι είναι μισθωτοί και συν/χοι που έλαβαν τον κουτσουρεμένο μισθό ή την σύνταξη την 22-12-2015, πέρασαν με αυτόν τις εορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, πλήρωσαν οφειλές Δ.Ε.Η., τηλεφώνων, ΕΝΦΙΑ, Τελών κυκλοφορίας, ασφάλιστρα αυτοκινήτου, δόση Εφορίας και αγοράς πετρελαίου ή καυσοξύλων θέρμανσης, και θα τους έχουν μείνει επί πλέον χρήματα για να πληρώσουν δημοτικά τέλη.

-Ευνόητο είναι ότι η πληρωμή των δημοτικών τελών είναι πάγια υποχρέωση των δημοτών για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει κάποια κατανόηση των αρμοδίων για την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των δημοτών ειδικά αυτόν τον μήνα. Παρήγορο είναι στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Δοξάτου ότι τα Δημοτικά τέλη μπορούν να πληρωθούν άτοκα μέχρι και την 31-3-2016 μόνο στα δημοτικά καταστήματα. 

-Επί πλέον λαμβάνουν και ένα έντυπο υπεύθυνης δήλωσης στοιχείων ακινήτων που σύμφωνα με του υπ΄αριθ. 20558/11-12-2015 έγγραφό του Δήμου το οποίο περιήλθε στους δημότες μόλις αυτές τις ημέρες, θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι την 31-1-2016. 
-Πρόσεξε άραγε κανείς από τους αρμοδίους ότι 31-1-2016 είναι Κυριακή; Ίσως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα να εργασθούν πέραν του πενθημέρου. 
-Φυσικά για την συμπλήρωσή του η πλειοψηφία των δημοτών θα πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό φοροτεχνικό που θα λάβει σχετική αμοιβή γι΄αυτό, επιβαρύνοντας επί πλέον την  τσέπη των δημοτών συμπεριλαμβανομένου του άγχους να προλάβουν τις προθεσμίες.

-Για όλα αυτά αναρωτιέται κανείς, καθ΄όλη την χρονική περίοδο από Απρίλιο 2015 μέχρι το τέλος του 2015 δεν υπήρχε η ευχέρεια από τους αρμοδίους του Δήμου Δοξάτου  να ενημερώσουν τους δημότες για όλα αυτά τα παραπάνω αναγραφόμενα, και μέσα σε 10 ημέρες απαιτούν την πληρωμή των δημοτικών τελών και την δήλωση των ακινήτων τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: