Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» σχετικά με την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου που έγινε την 28 Δεκεμβρίου 2015.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 32

Θαυμάστε την αλγεινή πολιτικάντικη τακτική του Δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη Δ.

-Τη Δευτέρα, 28/12/2015, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση ( 34η και 35η) στις 17:00 το Δ. Σ. του Δήμου Δοξάτου με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

-Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: 14/27 [3/3 από την Ανοιχτή Παρέμβαση, 4/8 από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, 6/15 από τη Συμπολίτευση και 1 ανεξάρτητος]. Στη συνέχεια ο αριθμός των Δ.Σ. έγινε 23, για να καταλήξουμε πάλι σε 14!

Τα κυριότερα θέματα ήταν:

 -Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016 του Δ. Δοξάτου.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (9 υπέρ και 6 κατά).

-Η Α.Π.  καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα (αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς έτσι), γιατί είναι ό,τι πιο αντιαναπτυξιακό έχει παρουσιαστεί έως τώρα στον Καλλικρατικό Δήμο Δοξάτου από το 21011, καθώς επίσης γιατί όλα τα έργα και οι εργασίες περίπου 500.000€ θα γίνουν με απευθείας αναθέσεις!

Καθορισμός τελών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης Δ. Δοξάτου.

-Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 7 υπέρ και 7 κατά. Μέτρησε διπλή η ψήφος του Προέδρου του Δ.Σ κατά την άποψη της Δημοτικής Αρχής.

-Η Α.Π.  καταψήφισε τα νέα τέλη, γιατί θα προέκυπτε αύξηση μεγαλύτερη από 10%, επίσης θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης αυτής, γιατί δεν εφαρμόζεται το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

-Λήψη απόφασης για απαλλαγή ή μείωση δημοτικών τελών σε άπορους, ΑμεΑ και πολύτεκνους.

Καταψηφίστηκε! (5 υπέρ, 7 κατά και 2 η πρόταση μας).

-Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε να μειωθεί το ποσό σε 12.000€, γιατί κατά την άποψη της αρκούν να ζήσει με αξιοπρέπεια μία εξαμελής οικογένεια με 1.000€ το μήνα!

-Η Α.Π. πρότεινε αντίθετα να αυξηθεί το όριο από 16.000€ σε 20.000€, όπως ομόφωνα εισηγήθηκε η αρμόδια επιτροπή έλεγχου δικαιολογητικών.

-Κατάρτιση και ψήφιση Κανονισμού Καθαριότητας & Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Δοξάτου.

Ψηφίστηκε ομόφωνα μετά τις τροποποιήσεις που εισηγήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ψήφιση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Δοξάτου.

Ψηφίστηκε ομόφωνα.

-Η Α.Π. ψήφισε υπέρ της πρότασης, γιατί ήταν εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Κατάρτιση & ψήφιση προϋπολογισμού «Αυτοτελούς Κεφαλαίου Διαχείρισης κληροδοτήματος Δημοσθένη Νάννου Δήμου Δοξάτου».

 Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η Α.Π.  καταψήφισε τον προϋπολογισμό δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μειώνουμε το αποθεματικό του κληροδοτήματος.

-Κατάρτιση & ψήφιση προϋπολογισμού «Αυτοτελούς Κεφαλαίου Διαχείρισης κληροδοτήματος Γαλάτειας Χρ. Κρικοπούλου Δήμου Δοξάτου ».

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

-Η Α.Π.  καταψήφισε τον προϋπολογισμό δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μειώνουμε το αποθεματικό του κληροδοτήματος, καθώς με αυτό τον τρόπο σε λίγα χρόνια θα εξανεμιστεί.  Επίσης, δεν είναι δυνατόν να ξοδεύονται 8.000€ για δώρα και όχι για την υποτροφία σε φοιτητή-ρια των ΤΕΦΑΑ, όπου και υπάρχει πραγματική ανάγκη.

-Παραλαβή της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΕΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ».

-Στο Δ.Σ. της Πέμπτης, 3/12/2015, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 10 (αντιπολιτεύσεις) υπέρ της παραλαβής της μελέτης και 13 κατά της παραλαβής.

-Επειδή το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, η ειδική γραμματέας του Δ.Σ. μας δήλωσε ότι δεν πάρθηκε ουσιαστικά καμία απόφαση, γιατί απαιτούνται 14 ψήφοι.

-Τη Δευτέρα, 14-12-2015, στάλθηκε από την μελετητική εταιρεία ‘Εξώδικος Δήλωση’ προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την μη παραλαβή της μελέτης.

-Το θέμα λοιπόν ξανάρθε προς ψήφιση χωρίς την επίκληση νέων στοιχείων (κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αν δεν παρέλθουν δύο μήνες).

-Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είχε δίκιο για τις τιμές των Kwh της Δ.Ε.Η. και ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να ψηφίσουν κατά συνείδηση!

-Η Α.Π. δήλωσε ότι θα περιμένει την εισήγηση του Δημάρχου και  προέβλεψε ότι το θέμα θα ψηφιστεί από την παράταξη του Δημάρχου, αν και το καταψήφισε  στην προηγούμενη θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ.

-Τελικώς, ο Δήμαρχος ζήτησε από τα μέλη της παράταξης του να μην παραλάβουν τη μελέτη, (ενώ νωρίτερα σε διάλειμμα της συνεδρίασης, μέσα στο γραφείο του, ζήτησε να το υπερψηφίσουν), γιατί προφανώς φοβήθηκε το εξώδικο της μελετητικής εταιρείας.

-Θαυμάστε την αλγεινή πολιτικάντικη τακτική του Δημάρχου !!!!! …………

-Ζητήσαμε από τα ¨μεγάφωνα¨ της Δημοτικής Αρχής να δηλώσουν δημόσια ότι τα ¨βρήκαν¨ με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως μας κατηγορούσαν μετά το προηγούμενο Δ.Σ.

-Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα μετά την ανακυβίστηση της Δημοτικής Αρχής.

 Ψήφιση προϋπολογισμού 2016 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Δοξάτου.

 Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (8 υπέρ και 6 κατά)!                                                                                  -Η Α.Π. δήλωσε ότι ψηφίζει μόνο τις ανελαστικές δαπάνες, γιατί δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακής λογικής και επίσης γιατί είναι συνάρτηση του τεχνικού προγράμματος.



Άγιος Αθανάσιος,  4 Γενάρη 2016

                                                     Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                                           ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                          Βούλα Καραγιαννίδου - Συμεωνίδου

                                                          Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                      Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: