Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Σαρώνει ο νέος ιός στο facebook. Πώς να τον αποφύγετε.


-Ολοένα και περισσότεροι χρήστες του facebook πέφτουν στην παγίδα του νέου πολύ σοβαρού ιού, που έκανε τα τελευταία 24ωρα την εμφάνιση του και έχει αρχίσει να διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς.

-Ο ιός έρχεται ειδοποίηση σε χρήστες, πως έχει αναφερθεί το όνομά τους σε σχόλιο από έναν φίλο τους. Ωστόσο, αν προσπαθήσεις να μπεις για να δεις το σχόλιο, τότε ο ιός σε… «τσακώνει» και με τη σειρά σου στέλνεις και εσύ χωρίς να το γνωρίζεις μαζικό μήνυμα σε φίλους του facebook, ότι τους έχεις αναφέρει σε κάποιο σχόλιο και… πάει λέγοντας!

-Με λίγα λόγια, αν σας έρθει κάποια ειδοποίηση πως το όνομά σας έχει αναφερθεί σε κάποιο σχόλιο, τότε να είστε πολύ προσεκτικοί και να διασταυρώσετε από τον φίλο σας αν όντως σας έχει αναφέρει και μετά να ανοίξετε την ειδοποίηση. Μπείτε πχ πρώτα στο προφίλ του ατόμου από το οποίο -υποτίθεται- ήρθε το notification, ώστε να διαπιστώσετε αν όντως έχετε γίνει tag.

-Μεγάλη προσοχή λοιπόν γιατί το κακόβουλο αυτό λογισμικό μπορεί να υποκλέψει αρχεία η προσωπικές σας φωτογραφίες εάν αναπαραχθεί στον υπολογιστή σας και είναι πάρα πολύ επικίνδυνος ακόμα και να σας καταστρέψει το μηχάνημα.
http://linenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: