Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Στην Προσοτσάνη-Δράμας 43-χρονος προέβη σε αγορά αυτ/του μέσω αγγελίας σε διαδικτυακή σελίδα που ανάρτησε 26-χρονος, καταθέτοντας ως προκαταβολή 500 Ευρώ, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιηθεί.


-Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

-Αναλυτικότερα, ο 43χρονος, εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

-Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 26χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 43χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 10-10-2015, μέσω ταχυδρομικής επιταγής, το χρηματικό ποσό των 500 Ευρώ, ως προκαταβολή, για την αγορά του παραπάνω αυτοκινήτου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

-Προκειμένου ο 26χρονος να πείσει τον 43χρονο, τον παρότρυνε να επικοινωνήσει με άλλους δύο (2) άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι ανέλαβαν τη μεταφορά και παράδοση του οχήματος.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: