Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη 40-χρονη μητέρα για αρπαγή ανηλίκων και υφαίρεση.


Τα δυο ανήλικα τέκνα παραδόθηκαν στον πατέρα τους, ο οποίος σύμφωνα με δικαστική απόφαση έχει την προσωρινή επιμέλειά τους.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκων και υφαίρεσης και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος της 40χρονης μητέρας τους.

-Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του συζύγου της 40χρονης, σύμφωνα με την οποία η σύζυγος του εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη, παίρνοντας μαζί της τα δύο (2) ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας πέντε (5) και επτά (7) ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης και χρηματικό ποσό - αποταμιεύσεις του.

-Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της σχετικής παραγγελίας, διεξήγαγε άμεσα ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με σκοπό τον εντοπισμό αυτής και των ανήλικων τέκνων τους.

-Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών κατέστη δυνατός ο γεωγραφικός εντοπισμός τους σε οικία εκτός του νομού Αττικής.

-Στη συνέχεια σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας εντοπίστηκε και συνελήφθη η μητέρα εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ τα ανήλικα τέκνα παραδόθηκαν στον πατέρα τους, ο οποίος σύμφωνα με δικαστική απόφαση έχει την προσωρινή επιμέλειά τους

-Η 40χρονη με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: