Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, 4 άτομα τα οποία επιχείρησαν να εισάγουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ποσότητα καπνού, οινοπνευματώδη ποτά και ζωικά φάρμακα.


Κατασχέθηκαν συνολικά 2 κιλά καπνού, 89 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και 108 συσκευασίες ζωικών φαρμάκων.

-Συνελήφθησαν χθες (4-12-2015), στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 4 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να εισάγουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ποσότητα καπνού, οινοπνευματώδη ποτά και ζωικά φάρμακα.

-Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, μία 29χρονη και έναν 42χρονο και δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες.

-Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του διασυνοριακού εγκλήματος, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τις κάτωθι συλλήψεις:

-Χθες το μεσημέρι, συνέλαβαν την 29χρονη, διότι την εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, μεταφέροντας, επιμελώς κρυμμένη, στο εσωτερικό του οχήματος μία νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 2 κιλών, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί.

-Το ίδιο μεσημέρι, συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, 89 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί.

-Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, ηλικίας 53 και 41 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, μεταφέροντας 108 συσκευασίες με ζωικά φάρμακα, για τα οποία δεν υπάρχει έγκριση από την αρμόδια αρχή.

-Κατασχέθηκαν 2 κιλά καπνού και 89 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ενώ οι συσκευασίες με ζωικά φάρμακα δεσμεύτηκαν από την αρμόδια αρχή.

-Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: