Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν στο Νομό Ξάνθης 4 Ρουμάνοι και ένας Σύριος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες.


Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

-Συνελήφθησαν την (15-12-2015) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, τέσσερις (4) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 41, 28, 25 (άντρες) και 36 (γυναίκα) ετών και ένας 41χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και έξι (6) υπήκοοι Ιράκ.
-Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν άγνωστο μέχρι στιγμής διακινητή, συνεργό των δραστών, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη.

-Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν τους τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 41, 41, 36 και 28 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός στα οχήματα, που οδηγούσαν οι άλλοι δύο δράστες και με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

-Ειδικότερα, σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 25χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ οι οδηγοί των άλλων δύο οχημάτων, δεν συμμορφώθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις διακινητές, ηλικίας 41, 41, 36 και 28 ετών , λειτουργώντας ως προπομπός στα άλλα δύο οχήματα για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

-Ο οδηγός του τρίτου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στα Πηγάδια Ξάνθης και προσέκρουσε σε σταθμευμένο γεωργικό ελκυστήρα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ακολούθως εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

-Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του, καθώς και στο όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα 16 μη νόμιμους μετανάστες.

-Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: