Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Αφού υπέκλεψαν στοιχεία πιστωτικής κάρτας του 37-χρονου γνωστού τους στη Δράμα, ένας 38-χρονος και μία 20-χρονη πραγματοποίησαν αγορές μέσω διαδικτύου με τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.


-Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω υπολογιστή και κλοπής στοιχείων χρεωστικής κάρτας, στη Δράμα.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ενός 38χρονου και μιας 20χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή και κλοπή.

-Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 37χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, το τελευταίο δίμηνο περίπου (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015), πραγματοποίησαν αγορές μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας.   

-Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δύο δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη γνωριμία τους με τον 37χρονο, υπέκλεψαν τα στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας και στη συνέχεια κάνοντας χρήση αυτών, πραγματοποίησαν 47 συναλλαγές μέσω διαδικτύου, συνολικού χρηματικού ποσού 3.521,52 ευρώ.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασαν κατά τις διαδικτυακές συναλλαγές, το οποίο και κατασχέθηκε.

-Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: