Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Απετράπη περίπτωση αυτοκτονίας 39-χρονης από την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος όταν αυτή εκδήλωσε μέσω διαδικτύου την πρόθεσή της.


Σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, η γυναίκα που εκδήλωσε την πρόθεση εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή άλλης μίας περίπτωσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου. Σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το άτομο που εκδήλωσε την πρόσθεση και συγκεκριμένα, 39χρονη ημεδαπή, εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

-Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χθες (21-11-2015), ότι άγνωστη χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα, ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε σε ανάρτησή της, την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

-Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ενδελεχής διαδικτυακή-αστυνομική έρευνα και στη συνέχεια, αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής του ατόμου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η 39χρονη ημεδαπή.

-Τα στοιχεία της ψηφιακής έρευνας παρασχέθηκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε σήμερα (22-11-2015) πρώτες πρωινές ώρες, η 39χρονη ημεδαπή, ενώ διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

-Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

-Στέλνοντας e - mail στο: ccu @ cybercrimeunit . gov . gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android : CYBER KID

-Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.


Δεν υπάρχουν σχόλια: