Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Επεισοδιακή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου - Δελτίο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή παρέμβαση) του Δήμου Δοξάτου σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου της 26-9-2015.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23
-Επανερχόμαστε με νέο Δελτίο Τύπου για τα διαδραματισθέντα στο Δ.Σ. κατά τις συνεδρίασεις της 25 Σεπτεμβρίου 2015 και της εξ αναβολής συνέχεια της το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.

-Η Α. Π. παίρνοντας λοιπόν το λόγο προ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης απηύθυνε τα παρακάτω ερωτήματα στην Δημοτική Αρχή και έλαβε τις εξής απαντήσεις:
1. Σχετικά με τις ¨λακκούβες¨ που υπάρχουν από άκρη σε άκρη στο Δήμο μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι και τροχοφόρα, όταν μάλιστα υποσχέθηκε από την άνοιξη του 2015 ότι θα προβεί στην αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, μόλις ανοίξουν τα εργοστάσια παρασκευής πίσσας. Έφυγε το καλοκαίρι και ακόμη περιμένουμε.
-Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες.
2. Σχετικά με την ανάκληση της απόφασης ένταξης της πράξης «Ανάπλαση Ο.Τ. 111 Δ.Κ. Καλαμπακίου» που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο του νέου Δημαρχείου.
Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι υπήρχε υπέρβαση των ορίων χρηματοδότησης των αντίστοιχων έργων και η κυβέρνηση το απένταξε.
-Γεγονός είναι όμως ότι, στις 12-12-2013 έγινε η ένταξη. Στις 12-2-2014 έγινε η προέγκριση της Δημοπράτησης. Στις 18-3-2014 κηρύχτηκε ο ανάδοχος του έργου.
-Στις 14-4-2015 έρχεται έγγραφο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε άμεσο κλείδωμα εισαγωγής νέων εντάξεων στο ΟΠΣ. Στις 2-5-2015 εστάλη από το Δ. Δοξάτου έγγραφο που αναφέρει ότι ο ανάδοχος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης στις 23-4-2015 και εκκρεμεί η πρόσκληση της Προϊσταμένης Αρχής για υποβολή εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης για την υπογραφή του συμφωνητικού ζητώντας την εξαίρεση εφαρμογής της εγκυκλίου, για να μην καθυστερήσει η υλοποίηση του και προκύψουν νομικά προβλήματα από την καθυστέρησης της υπογραφής της σύμβασης. Στις 25-2-2015 (μετά από σχεδόν 10 μήνες καθηστέρηση) με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών το έργο απεντάσσεται.
3. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και προ ημερήσιας διάταξης ¨λογομάχησαν έντονα¨ δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι (1 της πλειοψηφίας και 1 της μείζονος αντιπολίτευσης) ανταλλάσσοντας ύβρεις και χτυπήματα χεριών στα τραπέζια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Μετά την διακοπή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. διέταξε την αποβολή τους από την αίθουσα, πράγμα το οποίο και έγινε. Η απόφαση του έγινε δεκτή από τους αποβληθέντες. Η Μείζων Αντιπολίτευση αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για το άδικο της απόφασης του Προέδρου του Δ.Σ. σε ότι αφορά το μέλος της.
-Η Α.Π. ζήτησε, καταδικάζοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές που μεταφέρουν προσωπικά μέσα την αίθουσα του Δ.Σ., την αναβολή της συνεδρίασης. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να συνεχιστεί την επομένη ημέρα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.
4. Για το 20ο Θέμα: Λήψη απόφασης επί του υπ’ αριθμ. πρωτ. 13582/01-09-2015 αιτήματος του Συλλόγου Φίλων Υδρόβιων Πτηνών, που ζητούσε την στέγαση του στο παλαιό Δημαρχείο Καλαμπακίου.
-Η Α.Π. υπερψήφισε το θέμα με το επιχείρημα εφ΄ όσον δύναται να στεγαστεί ένας σύλλογος σε Δημοτικό κατάστημα να στεγαστεί.
-Ζήτησε όμως να της παραχωρηθεί χώρος στο Καλαμπάκι ή στον Άγιο Αθανάσιο για τις ανάγκες λειτουργίας της. Δεν είναι δυνατόν να μη στεγάζονται σε Δημοτικό χώρο οι αντιπολιτεύσεις, όπως έχουν αιτηθεί και τους είναι απαραίτητο για την λειτουργία τους. Δεν είναι δυνατόν να μας παραχωρείται κοινός χώρος (στις αντιπολιτεύσεις) και μάλιστα μόνον κατά τη λειτουργία του Δημαρχείου (πρωινές ώρες). Αυτό είναι εμπαιγμός. Δεν επαιτούμε, αλλά ζητάμε το νόμιμο δικαίωμα μας που απορρέει από τους νόμους του κράτους και το σύνταγμα, κάτι που αρνείται ο κ. Δήμαρχος με πείσμα, παρά την αντίθετη άποψη Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του. Δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Να σημειωθεί ότι Πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου.
5. Για το 19ο Θέμα: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 40/2015 απόφασης του Δ. Σ. της Δη.Κ.Ε.Δη.Δ. που αφορά στην 4η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015.
-Η Α.Π. στην αρχή ζήτησε την απόσυρση τους θέματος, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τον κ. Δήμαρχο, κι έτσι στη συνέχεια καταψήφισε το θέμα καταγγέλλοντας την συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε από το Δ.Σ. της Δη.Κ.Ε.Δη.Δ. χωρίς να υπάρχει απαρτία στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (τον Πρόεδρο της Δη.Κ.Ε.Δη.Δ. και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δήλωσε ότι δεν ήταν παρών το ένα μέλος, όταν λήφθηκε η απόφαση, αλλά συναίνεσε προηγούμενα και αποχώρησε –ο κ. Δήμαρχος του ζήτησε μετά από αυτό να σταματήσει να μιλάει- και δύο μέλη τηλεφωνικά, το ένα μάλιστα είναι και Δημοτική Σύμβουλος και απουσίαζε από την εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου).
-Δεν αρκεί, κ. Δήμαρχε, να ζητάτε από τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. να σταματήσει να ομιλεί, αλλά οφείλετε και να τον προστατέψετε.

Καλαμπάκι, 6-10-2015
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
Βούλα Καραγιαννίδου-Συμεωνίδου
Ελένη Κωνσταντινίδου
Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: